Μια Εκπληκτική εμπειρία για τους Προσκόπους, μια κατασκήνωση στις παρυφές του Ολύμπου!!!


ΔΤ: Άλλη μια κατασκήνωση της 5ης Ομάδας Προσκόπων Βεροίας  στην Πλάκα Λιτοχώρου από τις 17 έως τις 23 Αυγούστου 2020 τελείωσε με τις καλύτερες αναμνήσεις !!!

Οι πρόσκοποι αγόρια και κορίτσια , γέμισαν με τις χαρούμενες φωνές, τα τραγούδια και τα παιχνίδια τους ,τις όμορφες ακτές Πιερίας. Γιατί οι δράσεις, η ελπίδα η αισιοδοξία και το χαμόγελο είναι στο DNA των μελών μας!!!

Το πρωινό της 17 Αυγούστου η παρέα μας συγκεντρώθηκε με πολύ κέφι και όρεξη στον σιδηροδρομικό σταθμό της Βέροιας και ξεκίνησε το μικρό της ταξίδι (τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας που όρισε το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων  για τις κατασκηνώσεις) για την Πλάκα Λιτόχωρου.

Το επιτελείο μας όπως και κάθε επιτελείο Προσκοπικής κατασκήνωσης ήταν (είναι) ουσιαστικά, οι αρχηγοί μιας μεγάλης οικογένειας που με σύμμαχο τον καλό καιρό δίνουν την ευκαιρία στα παιδιά μας – μέσα από ένα πρόγραμμα γεμάτο δραστηριότητες- να περάσουν επτά φανταστικές ημέρες μέσα στην φύση , μακριά από τις τηλεοράσεις, τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τις κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών και τα κινητά τηλέφωνα!!!

Σε μία δύσκολη χρονιά, για την όλο τον κόσμο οι πρόσκοποι τήρησαν, όπως πάντα, την υπόσχεσή τους και οι κατασκηνωτές μας είχαν την ευκαιρία να μάθουν την έννοια τη ευγενούς άμιλλας, να ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή τους ,να ενταχθούν σε μικρές ομάδες, να αναπτύξουν τις αθλητικές και καλλιτεχνικές τους ικανότητες, να έρθουν σε επαφή με την φύση και να νιώσουν το μέγεθος και το μεγαλείο της αλλά και να δοκιμάσουν τις αντοχές τους εφαρμόζοντας όλες τις προσκοπικές τους γνώσεις που αποκόμισαν κατά την διάρκεια της χρονιάς με πλήθος δραστηριοτήτων που είχε τα πάντα:

Τουρνουά θαλάσσιων ομαδικών αθλημάτων.
Μεγάλα παιχνίδια ημερήσια & νυκτερινά με κώδικες.
Πεζοπορίες στην γύρω περιοχή.
Εκπαίδευση – «σεμινάριο» αστρονομίας.
Εκπαίδευση προσκοπικών γνώσεων διαβίωσης στο ύπαιθρο (κατασκευές ανέσεων-διαβίωσης με σχοινιά και κοντάρια , μαγείρεμα, Α΄Βοήθειες κα)
Εκπαίδευση πυρασφάλειας- μέτρων προφύλαξης από τον Κορονοϊό.
Μεγάλο στίβο περιπέτειας.
Βραδινές ψυχαγωγικές βραδιές όπου είχαμε την ευκαιρία να παίξουμε  «Προσκοπικό Ρουκ Ζουκ», να τραγουδήσουμε και να αντιγράψουμε κινηματογραφικές σκηνές στην «Βραδιά Ελληνικού Κινηματογράφου.
Βραδινές πυρές στην ακροθαλασσιά όπου με συνοδεία κιθάρας σιγοτραγουδούσαμε προσκοπικά τραγούδια (κάναμε σε αυτό το όμορφο κλίμα και τα γενέθλια του Ανδρέα μας).
Εξόρμηση στο φαράγγι του Ενιπέα για πεζοπορία και βουτιές στους μικρούς καταρράκτες και τις κρυστάλλινες «βάθρες» που σχηματίζουν, όπου οι κανονικοί ήρωες άντεξαν να το κάνουν για περίπου ένα λεπτό τη φορά.
Επίσκεψη στο μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου στον Όλυμπο όπου μας έγινε ενημέρωση – ξενάγηση για την ιστορία του μοναστηρίου και του Αγίου.

Και μετά από όλα αυτά κανείς δεν κατάλαβε πως πέρασαν επτά (7) ημέρες και το βράδυ της 23 Αυγούστου 2020  γύρισαν όλοι πίσω έχοντας μαζί τους όχι μόνο μια απλό αναμνηστική κρίκο της κατασκήνωσης αλλά αμέτρητες αναμνήσεις από τη ζωή στη φύση, τη ζωή στη φύση  με όλες τις δραστηριότητες, τα αστεία και τα τραγούδια από το πρωί ως το βράδυ. Έχοντας αξέχαστες αναμνήσεις από την προσκοπική κατασκήνωση, από…. την προσκοπική ζωή!!!


ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Το 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά όλους όσους βοήθησαν με οποιοδήποτε τρόπο στην πραγματοποίηση της Κατασκήνωσης της 5ης Ομάδας από 17 έως τις 23 Αυγούστου 2020 στην Πλάκα Λιτοχώρου και ιδιαίτερα τους εξής:

κ. Βουγιούκα Πέτρο.
κ. Καλογήρου Ναταλία.
κ. Καλογήρου Νίκο.
κ. Μπλατσιώτη Δημήτρη.
κ. Μπλατσιώτη Κατίνα.
κ. Πολιτίκο Στυλιανό.
Ένωση Παλαιών Προσκόπων Βεροίας.
Τον Αρχηγό της κατασκήνωσης κ.Τόκα Παύλο και το επιτελείο του κ.Τσιφινδάρη Γεωργία , κ.Ιορδανίδη Γιώργο, κ.Κιοσέογλου Αβραάμ και τους ανιχνευτές Βουγιούκα Ανδρέα και Ανανιάδη Μιχάλη.

Αν θέλεις και εσύ να χαρείς και να ζήσεις αξέχαστες προσκοπικές στιγμές από κοντά , νέες δράσεις σε μέρη που δεν πάνε οι άλλοι , σε μέρη που ίσως να μην πας ποτέ , σε μέρη που θα θυμάσαι για πάντα , τότε δεν έχεις παρά να επισκεφτείς την λέσχη μας στην οδό Γοργοποτάμου 7 κάθε Σάββατο 12:00-14:00 και 17:00-20:00 ή στο τηλ 2331062821 ή να επισκεφτείς την ιστοσελίδα μας στο www.proskopoi.gr ή να στείλεις email στο info@proskopoi.gr

Με πίστη και ελπίδα χτίζουμε το αύριο και πιστεύουμε ότι τα καλύτερα έρχονται γιατί τα αξίζουμε!!!

Παντελίδης Ανέστης
Αρχηγός 5ου Συστήματος
Προσκόπων Βέροιας


Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο