Νέος γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Τζανακόπουλος - Αντικατέστησε τον Πάνο Σκουρλέτη


Ο πρώην Υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Τζανακόπουλος εξελέγη από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ νέος Γραμματέας του κόμματος, διαδεχόμενος τον Πάνο Σκουρλέτη

Στην ψηφοφορία που διεξήχθη μετά τη συνεδρίαση της Κ.Ε του κόμματος, ο Δ. Τζανακόπουλος έλαβε 110 θετικές ψήφους σε σύνολο 140 ψηφισάντων. Στην ψηφοφορία υπήρξαν 29 λευκά και 1 άκυρο.

Με την εκλογή του Δημήτρη Τζανακόπουλου στη θέση του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της κλειστής συνεδρίασης της ΚΕ του κόμματος (μόνο η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα ήταν δημόσια).

Τι είπε ο Αλέξης Τσίπρας για τις αλλαγές Γραμματέα και Εκπροσώπου Τύπου


Στην ομιλία του στην συνεδρίαση της Κ.Ε. ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας έκανε ειδική αναφορά στα πρόσωπα που αλλάζουν και σηματοδοτούν την νέα εποχή στο κόμμα. 

Όπως είπε: 

"Εισηγήθηκα τη περασμένη εβδομάδα στη ΠΓ και στο ΠΣ να προχωρήσουμε με συλλογικό τρόπο σε μια σειρά αλλαγές.Και πρότεινα, τώρα που κλείνει ένας κύκλος και ανοίγει μια νέα δύσκολη φάση και για την κοινωνία και για το Κόμμα, σε αυτή τη φάση να αναλάβει τα καθήκοντα του γραμματέα του Κόμματος, ο σύντροφος Δημήτρης Τζανακόπουλος

Τον Δημήτρη τον ξέρουμε όλοι από την πολύχρονη δράση του ως στέλεχος της Νεολαίας, του Κόμματος, και της κυβέρνησης. Δεν χρειάζεται να πω πολλά. Θα ήθελα να πω όμως λίγα λόγια για τον απερχόμενο γραμματέα, τον σύντροφο Πάνο Σκουρλέτη, που ανέλαβε αυτή τη θέση πριν δυο χρόνια. Σε δύσκολες συνθήκες για την κυβέρνηση και το Κόμμα. Μόλιςείχαμε βγει από μια μεγάλη επιτυχία θυμίζω, τελειώσαμε τα μνημόνια, βγάλαμε τη χώρα από την τρόικα και την επιτροπεία, αναδιαρθρώσαμε το χρέος, αλλά παρόλα αυτά, ήταν ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι πριν δυο χρόνια για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.Διότι αυτό το κύμα του εθνολαϊκισμού που πυροδότησε συνειδητά τότε ο κ. Μητσοτάκης, και που σήμερα λέει ότι θα την τηρήσει και θα την τιμήσει αυτή τη συμφωνία των Πρεσπών, που τότε, όμως,  έβγαζε τους οπαδούς του κόμματος του μαζί με δυνάμεις ακραίες εθνικιστικές στον δρόμο, ενώ ταυτόχρονα,μια εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη, η καταστροφή στο Μάτι, είχαν δημιουργήσει ένα πολύ δύσκολο και δυσάρεστο κλίμα. Τώρα βέβαια μας είπαν ότι αυτή η καταστροφή ήταν αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής, τότε έλεγαν ότι την προκαλέσαμε εμείς. Τα θυμάστε όλα αυτά. Σε αυτό λοιπόν το κλίμα τότε, είχα ζητήσει από τον σύντροφο τον Πάνο να αναλάβει τη θέση του γραμματέα του Κόμματος,αφήνοντας την υπουργική θέση του πρώτου τη τάξει υπουργείου, όπως συνηθίζουμε να λέμε, του υπουργείου Εσωτερικών. Δίνοντας έτσι αξία και ιδιαίτερο συμβολισμό στη θέση του γραμματέα, αλλά και στην κομματική δουλειά. 

Έδωσε έκτοτε, σε πολύ δύσκολες συνθήκες,  αποφασιστικά τη μάχη, κάποτε και με προσωπικό κόστος, οφείλω να ομολογήσω, για να ανταποκριθεί το Κόμμα στις απαιτήσεις τριών εκλογικών αναμετρήσεων.Να σταθεί όρθιο στις τοξικές επιθέσεις για τις Πρέσπες. Να σταθεί ενωμένο και χωρίς αναταράξεις στη μετάβαση από την κυβέρνηση στην αντιπολίτευση.Θέλω λοιπόν να τον ευχαριστήσω προσωπικά και να τον ευχαριστήσουμε και συλλογικά για τη συνεισφορά του. Είμαι βέβαιος ότι θα ανταποκριθεί και στα νέα του σοβαρά καθήκοντα, όπως και στο παρελθόν ανταποκρίθηκε με επιτυχία από διάφορα μετερίζια, στη συλλογική μας προσπάθεια. 

Θέλω τέλος να ευχαριστήσω για τη συνεισφορά του στη θέση του εκπροσώπου Τύπου, του πιο στενού μου συνεργάτη δηλαδή, τον σύντροφο τον Αλέξη Χαρίτση, με την ελπίδα ότι και στα νέα του καθήκοντα θα ανταποκριθεί με την ίδια επιτυχία, και κυρίως με την ελπίδα ότι θα παραμείνουμε σε στενή συνεργασία και το επόμενο διάστημα.

Και να ευχηθώ τόσο ο Δημήτρης όσο ο Νάσος αλλά και τα νέα παιδιά θα τον πλαισιώσουν στο γραφείο Τύπου, νέα παιδιά με ισχυρή όμως κοινωνική γείωση και αναφορά, να αποτελέσουν μια ομάδα που θα αναδείξει το σύγχρονο, ριζοσπαστικό, φρέσκο πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ στην ελληνική κοινωνία.


Ποιος είναι ο Δημήτρης Τζανακόπουλος


Ο Δ. Τζανακόπουλος, γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής Αθηνών και πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Αθηνών. Τελείωσε μεταπτυχιακό στη Φιλοσοφία του Δικαίου στην ίδια σχολή και συνέχισε τις διδακτορικές του σπουδές πάνω στη Θεωρία του Δικαίου στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου.

Κείμενά του έχουν δημοσιευθεί σε συλλογικό τόμο του Ινστιτούτου Πολιτικού Προβληματισμού «Νίκος Πουλαντζάς», στο περιοδικό «Law and Critique», στο περιοδικό Θέσεις, στην εφημερίδα «Αυγή» και σε άλλες εφημερίδες.

Διετέλεσε Γραμματέας της Νεολαίας Συνασπισμού από το 2005 ως το 2010. Το 2012 βρέθηκε στη θέση του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, ενώ από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι το Νοέμβριο του 2016 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού. Κατόπιν ανέλαβε Υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος της κυβέρνησης μέχρι το 2019. Εξελέγη βουλευτής Α Αθηνών και υπηρέτησε τον ΣΥΡΙΖΑ στη βουλή ως κοινοβουλευτικός του εκπρόσωπος.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο