Στις 14 Σεπτεμβρίου θα ανοίξουν τα σχολεία - Σήμερα οι επίσημες ανακοινώσεις και λεπτομέρειες


Τέλος και επίσημα στο σίριαλ των τελευταίων ημερών σχετικά με το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία, θα δώσει το απόγευμα της Τρίτης (1/9) το υπουργείο Παιδείας. 

Η συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία θα ανακοινωθεί η έναρξη των μαθημάτων στις 14 Σεπτεμβρίου 2020, είναι προγραμματισμένη για τις 16:00 και σ' αυτήν θα αναφερθούν όλες οι λεπτομέρειες για τη νέα σχολική χρονιά.

Τη συνέντευξη θα παραχωρήσουν στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, οι υπουργοί Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, και Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου. Θα παρίσταται, επίσης, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ Βάνα Παπαευαγγέλου.

Ο "κύβος ερρίφθη" την Δευτέρα (31/08), με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αποφασίζει, κατόπιν εισήγησης της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, να ορίσει ως ημερομηνία έναρξης την 14η του μήνα και όχι την 7η, όπως ήταν ο αρχικός προγραμματισμός. Βασική παράμετρος θεωρείται η χρονική απόσταση της επιστροφής των μαθητών στα θρανία από την μέρα επιστροφής τους από τις διακοπές.

Το άνοιγμα την 14η Σεπτεμβρίου και όχι μια εβδομάδα νωρίτερα εξασφαλίζει την απόσταση αυτή, όπως και, ως ένα βαθμό, την αποφυγή ένα ασυμπτωματικό παιδί με κορωνοϊό να βρεθεί σε τάξη.

Πηγή: news247.gr

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο