Τ. Μπαρτζώκας: Αίρεται η καθολική απαγόρευση λειτουργίας των λαϊκών αγορών στην Ημαθία


Μια μάλλον ανακουφιστική είδηση για τους πωλητές λαϊκών αγορών, αλλά και τους καταναλωτές που τις προτιμούν, κομίζει ο βουλευτής Ημαθίας της ΝΔ Τάσος Μπαρτζώκας.

Όπως σημειώνει σε δήλωσή του ο Ημαθιώτης βουλευτής, μετά τις σχετικές συζητήσεις που είχε ο ίδιος με τον Γ.Γ. Εμπορίου και στον οποίο μετέφερε τις εκκλήσεις των Σωματείων Λαϊκών Αγορών, εκδόθηκε ΚΥΑ που αίρει την καθολική απαγόρευση και ορίζει τη συμμετοχή στο 50% των παραγωγών - πωλητών (όπως την περίοδο της καραντίνας).

Δείτε την ανάρτηση του Τάσου Μπαρτζώκα:



Με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε προ ολίγου, αίρεται η απαγόρευση της λειτουργίας των λαϊκών αγορών στην Ημαθία, με τη συμμετοχή πωλητών σε ποσοστό 50% ανά κατηγορία και τηρουμένων όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Με την αναστολή της λειτουργίας τους στις 10 Σεπτέμβρη, οι παραγωγοί και πωλητές της Ημαθίας μου είχαν επισημάνει ότι η παύση της παραγωγικής τους δραστηριότητας ισοδυναμεί με οικονομικό θάνατο, όπως και μεταβίβασα στον Γ.Γ Εμπορίου κ. Σταμπουλίδη, κατά τη σημερινή μας επικοινωνία, ζητώντας του να ικανοποιήσει το δίκαιο αίτημα τους, έστω και με περιορισμένη και εκ περιτροπής συμμετοχή των πωλητών.

Τόνισα ότι, καθώς η πανδημία συνεχίζεται, είναι σημαντικό οποιοσδήποτε περιορισμός στην οικονομική δραστηριότητα του εμπορίου, ιδιαίτερα όταν αναφέρεται σε εύθραυστα προϊόντα της τροφικής αλυσίδας, οφείλει να ακολουθεί τον ουσιαστικό διάλογο με τους άμεσα εμπλεκόμενους.

Δείτε την KYA

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο