Βέροια: Τι ήταν τελικά ο κρότος που ακούστηκε κατά τη διάρκεια της συμπλοκής των ρομά;


Μεγάλη συζήτηση έγινε για τον κρότο που ακούστηκε κατά την αποκορύφωση της δεύτερης συμπλοκής των δύο ομάδων ρομά στο κέντρο της Βέροιας το μεσημέρι της Κυριακής 20 Σεπτεμβρίου 2020.

Ο κρότος ακούγεται ξεκάθαρα στο βίντεο του InVeria.gr (στο 01:20). Όπως αναφέρουν δε πληροφορίες του InVeria.gr βρέθηκε και κάλυκας, ωστόσο δεν είμαστε σε θέση να ξέρουμε, ούτε εξακριβώσαμε τι ήταν τελικά,. καθώς η έρευνα είναι σε εξέλιξη. 

Πάντως, μιλώντας στο InVeria.gr αστυνομικές πηγές κάνουν λόγο πιθανά για βολίδα κρότου που δεν προήλθε από την αστυνομία. Γενικότερα, από αστυνομικής πλευράς δεν δίνεται μεγάλη διάσταση στο περιστατικό, σημειώνοντας παράλληλα ότι έχουν γίνει πολλές προσπάθειες να επέλθει ηρεμία μεταξύ των ομάδων, ωστόσο αρκεί μια... σπίθα για να ανάψουν τα αίματα.

Πάντως, μετά τα περιστατικά της Κυριακής φαίνεται πως ανακύπτει η ανάγκη για αναδιάρθρωση των αστυνομικών ομάδων, για να υπάρχει εντονότερη η παρουσία και τα Σαββατοκύριακα, αλλά και γενικότερα πιο άμεση η ανταπόκριση των αστυνομικών δυνάμεων. Ο μέχρι τώρα σχεδιασμός της Αστυνομικής Διεύθυνσης ήταν βασισμένος - με επιτυχία θα λέγαμε - σε κάποια δεδομένα (μιας πιο... φιλήσυχης κοινωνίας), αλλά με τα νέα δεδομένα (όχι μόνο αυτού του τσακωμού) είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν οι κατάλληλες παρεμβάσεις.

Κι αυτό διότι το μεσημέρι της Κυριακής (20/9) στη Βέροια αποδείχθηκε πως υπήρχε έλλειψη διαθέσιμων δυνάμεων, αλλά και δυσκολία επικοινωνίας με το τηλεφωνικό κέντρο της ΕΛ.ΑΣ., όπως καταγγέλλουν πολίτες που προσπαθούσαν να καλέσουν το 100 αλλά δεν τα κατάφερναν... 

Εμείς παραθέτουμε το βίντεο όπως το καταγράψαμε και οι αρμόδιοι ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να προβούν στις κατάλληλες ενέργειες...

Δείτε το βίντεο (η επίμαχη στιγμή στο 01:20):



Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο