Αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας του ΥΠ.ΕΞ. στον Πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν και ανάκληση του Έλληνα Πρέσβη


Την ανάκληση του Έλληνα Πρέσβη από το Αζερμπαϊτζάν αποφάσισε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ενώ έγινε και αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας στον Πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν στην Ελλάδα. 

Ο λόγος για αυτές τις ενέργειες είναι οι δηλώσεις από την κυβέρνηση των Αζέρων περί δήθεν ανοχής του Ελληνικού Κράτους σε προετοιμασία τρομοκρατικών ενεργειών, σε προσπάθειες στρατολόγησης τρομοκρατών μαχητών και κυβερνοεπιθέσεις από την ελληνική επικράτεια κατά του Αζερμπαϊτζάν. 

Στην σχετική ανακοίνωση του Ελληνικού ΥΠ.ΕΞ. αναφέρεται:

Σε συνέχεια των απολύτως ανυπόστατων και προσβλητικών ισχυρισμών της κυβέρνησης του Αζερμπαϊτζάν περί δήθεν ανοχής του Ελληνικού Κράτους σε προετοιμασία τρομοκρατικών ενεργειών, σε προσπάθειες στρατολόγησης τρομοκρατών μαχητών και κυβερνοεπιθέσεις από την ελληνική επικράτεια κατά του Αζερμπαϊτζάν, στο πλαίσιο της σύγκρουσης στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, έγινε χθες στο Υπουργείο Εξωτερικών αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας στον Πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν.

Σε συνέχεια του διαβήματος, ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Αζερμπαϊτζάν, κ. Ν. Πιπερίγκος, εκλήθη στην Αθήνα για διαβουλεύσεις, με απόφαση του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια.
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια