Δ. Βέροιας για κορωνοϊό: «Επαγρυπνούμε, δεν εφησυχάζουμε»


Από το γραφείο του Δημάρχου Βέροιας κοινοποιήθηκε το παρακάτω μήνυμα: Η αλματώδης αύξηση των κρουσμάτων SARS-CοV-2 πανελλαδικά και τα επίπεδα επικινδυνότητας όπως έχουν οριστεί από τις αρμόδιες αρχές δείχνουν έναν και μοναδικό δρόμο για να αποφύγουμε την περαιτέρω εξάπλωση του κορονοϊού: Αυτόν της επαγρύπνησης και όχι του εφησυχασμού σε μία πόλη που έχει δείξει ότι μπορεί να αντιμετωπίσει την πανδημία με ορθό τρόπο. Πρέπει όλοι να αντιληφθούμε ότι μία καλή επιδημιολογική εικόνα είναι εξαιρετικά ευμετάβλητη. 

Η τήρηση των αποστάσεων, η χρήση μάσκας σε σημεία συγχρωτισμού, η υγιεινή, η ασφάλεια και η προσοχή που επιδεικνύουμε προς τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες έχουν αποδώσει μέχρι στιγμής, με αποτέλεσμα η Βέροια και ο νομός Ημαθίας να παραμένουν στα ίδια επίπεδα καταγραφής κρουσμάτων εδώ και αρκετές μέρες.

Η έκκληση που απευθύνουμε προς τους πολίτες -η ευσυνειδησία των οποίων παραμένει σε πολλές περιπτώσεις παραδειγματική- είναι να συνεχίσουμε, σε αυτή την πρωτόγνωρη συνθήκη, να ακολουθούμε τις συμβουλές και τις οδηγίες των επιστημόνων, ώστε να αποφύγουμε μία ενδεχόμενη έξαρση του ιού. Αυτό θα σημάνει αλλαγή του επιπέδου επικινδυνότητας και επιβολή νέων αυστηρότερων μέτρων με επιπτώσεις στην οικονομική και κοινωνική ζωή της Βέροιας.

Πρέπει να διαφυλάξουμε την ομαλότητα όσο αυτό μας επιτρέπεται, μια και βρισκόμαστε σε ένα καίριο σημείο για την εξέλιξη της πανδημίας COVID-19. Να ανταποκριθούμε υπεύθυνα, με σύνεση και αλληλοσεβασμό. Να παραμείνουμε υγιείς προσαρμοζόμενοι στις ειδικές συνθήκες οι οποίες δεν αφορούν μόνο την πόλη και τον νομό, αλλά ολόκληρο τον κόσμο και την Ευρώπη που πλήττεται από ένα σφοδρό δεύτερο πανδημικό κύμα.
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια