Δικαίωμα να πάνε για απόσταξη τα σταφύλια τους αποκτούν οι αμπελουργοί οινοποιήσιμων ποικιλιών της χώρας


ΔΤ από Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης και ο Υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για θέματα Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στον αμπελοοινικό τομέα εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων που παρατηρήθηκαν σε αρκετές περιοχές της χώρας κατά τη διάρκεια της φετινής αμπελοοινικής περιόδου και οδήγησαν στη μείωση της ποιότητας σε οινοποιήσιμες ποικιλίες αμπέλου, έδωσαν λύση και στο θέμα της απόσταξης για τους διήμερους αμβυκούχους.

Συγκεκριμένα, με επιστολή που απέστειλε ο κ. Βορίδης προς τον Υφυπουργό Οικονομικών καθώς και τον Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γεώργιο Πιτσιλή και κατόπιν της άμεσης παρέμβασης του κ. Βεσυρόπουλου δίνεται η δυνατότητα στους αμπελοκαλλιεργητές να αξιοποιήσουν την παραγωγή των σταφυλιών τους που δεν είναι πλέον επιλέξιμα για οινοποίηση, κατευθύνοντάς την σε μικρά αποσταγματοποιεία (διήμεροι).

Με τον τρόπο αυτό οι κύριοι Βορίδης και Βεσυρόπουλος δίνουν τέλος στην αγωνία των διήμερων αμβυκούχων προκειμένου εκείνοι να ασκήσουν ομαλά τη δραστηριότητά τους και επιτρέπει στους αμπελοκαλλιεργητές να αξιοποιήσουν την παραγωγή τους οδηγώντας την σε άλλα αμπελοοινικά προϊόντα.

Η πρωτοβουλία αυτή των δύο Υπουργών έτυχε ιδιαίτερα θερμής υποδοχής τόσο από την Ομοσπονδία Αμβυκούχων και Αμπελοκαλλιεργητών Ελλάδος, η οποία εξέφρασε διά του Προέδρου της, Βασίλη Παπαγρηγορίου τις ιδιαίτερες ευχαριστίες της προς το πρόσωπό τους όσο και του δημάρχου Τυρνάβου, Γιάννη Κόκουρα ο οποίος ευχαρίστησε τόσο τον κ. Βορίδη όσο και τους κυρίους Βεσυρόπουλο και Πιτσιλή για τη γρήγορη διευθέτηση του ζητήματος.
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο