Κάλεσμα συνδικάτου Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Ν. Ημαθίας - Πέλλας σε συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ (13/10)


Ανακοίνωση από Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Ν. Ημαθίας - Πέλλας: Μαζικός αγώνας για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Όλοι στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 13/10/20:
  • Νάουσα: 11:00 το πρωί στην Πλατεία
  • Βέροια: 6:30μμ στην Πλ. Δημαρχείου
  • Γιαννιτσά: 6:30μμ στην Πλ. ΕΠΟΝ
Με ευθύνη της κυβέρνησης και της εργοδοσίας οι εργασιακοί χώροι μετατράπηκαν σε κέντρα διασποράς του κορωνοϊού, αφού δεν τηρούνται ούτε τα τυπικά μέτρα προστασίας των εργαζομένων. Τρανταχτά παραδείγματα οι μεγάλες κονσερβοποιίες της περιοχής που εξαπλώθηκε η πανδημία  επειδή η εργοδοσία με τις πλάτες της κυβέρνησης, έκανε κουρελόχαρτο τα υγειονομικά πρωτόκολλα.
Δεν είναι η πρώτη φορά, ούτε το μοναδικό παράδειγμα που αποδεικνύει πως για την εργοδοσία και το κράτος η ζωή των εργαζομένων αποτελεί κόστος.

Δεν σταματούν όμως εδώ,  τα «σπασμένα» της κρίσης τους θέλουν να τα φορτώσουν πάλι σε εμάς .
Το "Ταμείο Ανάκαμψης" της ΕΕ και η κρατική παρέμβαση έχουν ως στόχο τη σωτηρία της κερδοφορίας των βιομηχάνων, των επιχειρηματικών ομίλων με νέα πακέτα στήριξης, για τα οποία ο λογαριασμός θα σταλεί στους εργαζόμενους, ενώ όπως πάντα συνοδεύονται με αντεργατικές μεταρρυθμίσεις, μέτρα διαρκείας.

Εξασφαλίζει το χαμηλότερο "εργατικό κόστος" για τους επιχειρηματικούς ομίλους ενώ την ίδια στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα διαγκωνίζονται για το ποιος έχει το καλύτερο πρόγραμμα στήριξης των καπιταλιστών. 

Μας καλούν σε νέες θυσίες στο βωμό της επανεκκίνησης και της κερδοφορίας των επιχειρήσεων. Να ξεχάσουμε το 5ήμερο - 8ωρο, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, να αποδεχτούμε τη γενίκευση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, να ζούμε με τα ελάχιστα.

Προχωρούν  στο ξήλωμα της κοινωνικής ασφάλισης. Οι επικουρικές συντάξεις των νέων ασφαλισμένων δεν θα είναι εγγυημένες καθώς το ύψος τους θα εξαρτάται από το τζογάρισμα τους στις αγορές. Η επίθεση του κεφαλαίου προετοιμάζει ένα νέο κύμα φτώχειας και ανεργίας.

Η κυβέρνηση και η εργοδοσία φοβούνται και θέλοντας να προλάβουν τις αντιδράσεις των εργαζομένων, τροποποιούν προς το χειρότερο τον συνδικαλιστικό νόμο και αυξάνουν την καταστολή.
Μεγάλη ευθύνη έχει και η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που έβαλε επιπλέον εμπόδια στην κήρυξη της απεργίας, ποινικοποίησε τους αγώνες για τους πλειστηριασμούς κ.α.. Η επίθεση στο εισόδημα και τα δικαιώματα των εργαζομένων πάει μαζί με τον αυταρχισμό και την τρομοκρατία.

Οργανώνουμε την πάλη μας απέναντι στους επιχειρηματικούς ομίλους, την ΕΕ, τις κυβερνήσεις και τα κόμματά τους, να μη ματώσουμε ξανά για τα κέρδη των εκμεταλλευτών μας, την αντεπίθεσή μας για δουλειά με δικαιώματα, για να ζήσουμε με βάση τις ανάγκες μας, του πλούτου που εμείς παράγουμε.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ

Σε όλο τον κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς να φτάσει το κάλεσμα για ενωτικό, μαζικό αγώνα:
  • Να διασφαλιστούν όλα τα μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Καμία απόλυση, καμία αλλαγή σύμβασης. Ένταξη στο ταμείο ανεργίας με 50 ημερομίσθια χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Να ενταθούν οι έλεγχοι από τον ΕΟΔΥ και το ΣΕΠΕ σε όλους τους χώρους δουλειάς.
  • Πλήρης στελέχωση των νοσοκομείων των δύο νομών με μόνιμο υγειονομικό προσωπικό.
  • Να καταργηθούν οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας και οι κατασχέσεις. Να μην υπάρχουν διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, τηλεφώνου και νερού.
  • Κατάργηση του νόμου απαγόρευσης των διαδηλώσεων, του νόμου περιορισμού του απεργιακού δικαιώματος. Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα!
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο