Δεν θα γίνει η Κυριακάτικη αγορά στα Ριζώματα λόγω Covid-19 | Ρυθμίσεις λειτουργίας για τη λαϊκή του ΜακροχωρίουΕνημερώση για τις αγορές σε Μακροχώρι και Ριζώματα κάνει ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Δ. Βέροιας Στέλιο Ασλάνογλου

Σημειώνεται ότι η Αγορά των Ριζωμάτων δεν θεωρείται τυπικά "λαϊκή αγορά", για αυτό και εμπίπτει στις απαγορεύσεις διενέργειας ανοιχτών αγορών (πλην λαϊκών) με βάση την ισχύουσα ΚΥΑ.

Για τα Ριζώματα η ανακοίνωσή του αναφέρει:

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την  υπ΄αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 59628/25-09-2020 (ΦΕΚ 4135 Β’) από τις 26.09.2020 έως τις 04.10.2020 Αναστέλλεται η λειτουργία της Κυριακάτικη Αγοράς της Τ.Κ. Ριζωμάτων.

Για τις ρυθμίσεις λειτουργίας της λαϊκής αγοράς του Μακροχωρίου αναφέρει:

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την υπ΄αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ.59628/25-09-2020 (ΦΕΚ 4135 Β’) στην Λαϊκή Αγορά του Μακροχωρίου του Δήμου Βεροίας, επιτρέπεται η συμμετοχή των πωλητών (παραγωγοί και επαγγελματίες), που δραστηριοποιούνται σε αυτές σύμφωνα με την άδειας τους,σε ποσοστό 50% ανά κατηγορία πωλητών. 

Πίνακες με τους συμμετέχοντες είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Δήμου Βέροιας (www.veria.gr) 

Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών ορίζεται σε πέντε (5) μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο κενό – ελεύθερο από αντικείμενα. 

Υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας από το προσωπικό των πωλητών και τους καταναλωτές /κοινό. 

Επιπλέον συνιστούμε στους καταναλωτές κατά την παρουσία τους στην Λαϊκή Αγορά και στα πλαίσια της ατομικής ευθύνης:
  • Να τηρούν τις οδηγίες για τον περιορισμό της διασποράς του ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ covid 19 
  • Να φροντίζουν την αποφυγή του συνωστισμού στους πάγκους και στους διαδρόμους των λαϊκών αγορών. 
  • Να αποφεύγουν την επαφή με τα χέρια, των προς πώληση προϊόντων (φρούτα και λαχανικά). Η δε τοποθέτηση αυτών σε σακούλες,για λόγους υγιεινής, να γίνεται από τους πωλητές.  
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!