Οι Τούρκοι σε ρόλο... μπέμπη που κάνει παιχνιδάκια | Δεν άφηναν τον ΥΠ.ΕΞ. να πετάξει πάνω από τη χώρα


Μια θρασύτατη τουρκική πρόκληση σε βάρος του επικεφαλής της Ελληνικής Διπλωματίας, Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, με τις αρχές της γειτονικής χώρας να αρνούνται να δώσουν άδεια υπερπτήσης επί 20 λεπτά στο αεροσκάφος που τον μετέφερε κατά την επιστροφή του από το Ιράκ στην Ελλάδα.

Το προκλητικό περιστατικό συνέβη το βράδυ της Τετάρτης (14/10) και σύμφωνα με πληροφορίες το ελληνικό κυβερνητικό αεροσκάφος μετά την επίσημη επίσκεψη του κ. Δένδια στο Ιράκ, κατευθυνόταν προς την Αθήνα.

Οι Τούρκοι, προφανώς για  να κάνουν "καψόνι" στην Ελλάδα, όταν πλησίασε το αεροσκάφος στα σύνορα Ιράκ-Τουρκίας, αρνούνταν να δώσουν άδεια υπερπτήσης και την έδωσαν έδωσαν μόνο όταν η ελληνική πλευρά ανέφερε ότι θα υπάρξει πρόβλημα με τα καύσιμα.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, το σκάφος «Νεφέλη» είχε αναχωρήσει από το Ιράκ μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στην περιοχή. Οι τουρκικές αρχές ειδοποιήθηκαν για τη VIP πτήση και έδωσαν έγκριση την οποία ωστόσο απέσυραν καθώς προσέγγιζε στα σύνορα. Ξεκίνησε έντονη διπλωματική επικοινωνία και το αεροσκάφος υποχρεώθηκε να χαμηλώσει ύψος και να κάνει κύκλους μέχρι να διευθετηθεί το θέμα.

Πηγή: news247.gr
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο