Πως ο Μητροπολίτης Βέροιας πρωτοστάτησε στην επιστροφή των Λειψάνων του Αγ. Δημητρίου από την Ιταλία στην Θεσσαλονίκη (βίντεο)


Ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων μιλά για την επιστροφή της Κάρας και των λειψάνων του Αγ. Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, από μια μικρή πόλη της Ιταλίας, το San Lorenzo in Campo, με αφορμή την εορτή του Αγίου και τη συμπλήρωση 42 ετών από την επανακομιδή και μάλιστα τη χρονιά του φονικού σεισμού που έπληξε την πόλη.

Ο Μητροπολίτης, ο οποίος το 1978 ως πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης είχε την ευλογία να είναι αυτός που θα πρωτοστατήσει στον "επαναπατρισμό" της Κάρας του Αγίου στη πόλη του και 2 χρόνια μετά των υπολοίπων λειψάνων του, εξιστορεί όλο το ιστορικό, από τις Αλώσεις της Θεσσαλονίκης και την απομάκρυνση του λειψάνου έως το 1978 και το 1980, που η Θεσσαλονίκη υποδέχτηκε ξανά τα λείψανα του Πολιούχου της. 

Δείτε στο παρακάτω βίντεο την αφήγηση του Μητροπολίτη: Στιγμιότυπο από την πρώτη λιτανεία της τιμίας Κάρας του Αγίου Δημητρίου (25/10/1978)


Ενώπιον της λάρνακας των λειψάνων του αγίου Δημητρίου στο San Lorenzo in Campo με τον προϊστάμενο του Αββαείου don Araldo Angeloni (1978)


Περισσότερες φωτογραφίες: https://imverias.blogspot.com/2013/07/1978-80.html

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια