Πήγαν πίσω τις αποφάσεις για τα σχολεία οι διαφωνίες λοιμωξιολόγων - Κυβέρνησης | Αναστάτωση και αναμονή για 700.000 μαθητές


Δεν ανακοινώθηκε τελικά το απόγευμα της Παρασκευής (13/11) τι θα γίνει με τα Δημοτικά, Νηπιαγωγεία, Ειδικά Σχολεία, Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, καθώς η Υπουργός Παιδείας που επρόκειτο να παραστεί στην ενημέρωση των δημοσιογράφων δεν παρέστη ποτέ. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αιτία της αναβολής αυτής η οποία μετατέθηκε για αύριο Σάββατο (14/11) ήταν το γεγονός ότι έως τις 6 το απόγευμα δεν είχε ολοκληρωθεί η σύσκεψη των ειδικών λοιμωξιολόγων, γιατί υπήρχαν διαφωνίες ως προς το θέμα.

Ίσως η πρώτη φορά που καταγράφεται τόσο έντονα η διαφωνία μεταξύ των ειδικών και κυβέρνησης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πολλοί εκ των ειδικών είναι υπέρ της λήψης πιο αυστηρών μέτρων κάτι το οποίο φαίνεται να μην είναι έτοιμη να το δεχτεί η κυβέρνηση. 


Τι σενάρια εξετάζονται 
Το πρωί πληροφορίες ανέφεραν ότι η απόφαση που υπήρχε ήταν να κλείσουν σε πρώτη φάση όλα τα σχολεία στην Θεσσαλονίκη που επιδημιολογικά είναι η πιο επιβαρυμένη περιοχή της Ελλάδας έτσι ώστε να περιοριστεί η κινητικότητα των γονέων. 

Λίγες ώρες αργότερα οι πληροφορίες ανέφεραν ότι αυτό που έχει πέσει στο τραπέζι είναι το κλείσιμο σχολείων  (δημοτικών, νηπιαγωγείων, παιδικών σταθμών και βρεφονηπιακών σταθμών) σε όλη την Ελλάδα. 

 Άλλο ένα ενδεχόμενο είναι να κλείσουν τα σχολεία σε όλες τις επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές.

Όπως και να έχει πάντως από το πρωί μέχρι και αυτή την ώρα έχει προκληθεί αναστάτωση σε γονείς και εκπαιδευτικούς οι οποίοι δεν γνωρίζουν τι θα ισχύσει από την Δευτέρα και αν τελικά θα υπάρχει ο χρόνος να υλοποιηθούν τα νέα μέτρα τα οποία εκτός απροόπτου θα ανακοινωθούν αύριο, όπως ειπώθηκε στην αρχή της σημερινής ενημέρωσης στο υπουργείο Υγείας.

Πηγή: newsit.gr
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο