Απλήρωτοι οι επικουρικοί εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ - Άμεση πληρωμή και μόνιμες συμβάσεις ζητά το Σωματείο ΕΚΑΒ Ημαθίας από τον Β. Κικίλια


Ανοιχτή επιστολή στον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια απευθύνει το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ Ημαθίας “Η Πρόοδος” για το επικουρικό προσωπικό στο ΕΚΑΒ. 

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, το επικουρικό προσωπικό με σύμβαση 24 μηνών ζει στην αγωνία και μάλιστα τονίζεται ότι είναι απλήρωτοι! 

Με την επιστολή αυτή το Σωματείο ζητά από τον Υπουργό την άρση της αδικίας σε βάρος των συναδέλφων τους, με άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους, αλλά και μετατροπή των συμβάσεων τους από ορισμένου χρόνου σε αορίστου, καθώς καλύπτουν πάγιες ανάγκες του οργανισμού. 

Η επιστολή:

Κύριε Υπουργέ, με αφορμή την δυσχέρεια στην πληρωμή των συναδέλφων διασωστών που ήρθανε στο ΕΚΑΒ ως επικουρικό προσωπικό με σύμβαση 24 μηνών, σας μεταφέρουμε την αγωνία τους και εκφράζουμε τη λύπη μας για την κατάσταση που οι ίδιοι και οι  οικογένειές τους αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή. 

Οι ώρες είναι κρίσιμες για όλους και δεν θα ήτανε γόνιμο να μπούμε σε μια συνδικαλιστική αντιπαράθεση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας εν μέσω πανδημίας. 

Οι επικουρικοί συνάδελφοι διασώστες έχουν επιδείξει αυταπάρνηση και επαγγελματισμό στη κρίση covid-19, όσο και το μόνιμο προσωπικό. Είναι το ίδιο διασώστες με όλους, εκτελούν τα ίδια καθήκοντα και σε όλες τις βάρδιες. Η πραγματικότητα όμως δείχνει δυστυχώς εργαζόμενους δύο ταχυτήτων στην εξόφληση των δεδουλευμένων.

Κύριε Υπουργέ, οι επικουρικοί συνάδελφοι διασώστες καλύπτουν μόνιμες και διαρκείς ανάγκες στους τομείς όπου εργάζονται μιας και στο ΕΚΑΒ το πρόβλημα της έλλειψης  προσωπικού είναι μεγάλο, καθώς η επείγουσα προνοσοκομειακή φροντίδα θα υπάρχει  πάντα ως αναγκαιότητα. Η μετατροπή της σχέση εργασίας τους σε μόνιμο προσωπικό πρέπει να γίνει άμεσα.

Αυτές τις ημέρες είναι άσχημο να εργάζονται στο Ε.Σ.Υ απλήρωτοι εργαζόμενοι.

Την 25η Νοεμβρίου ακούσαμε τον Πρωθυπουργό στη Βουλή να ανακοινώνει την αλλαγή της σχέσης εργασίας των ιατρών που εργάζονται στις ΜΕΘ από ορισμένου χρόνου σε αορίστου. Πιστεύετε ότι οι διασώστες πλεονάζουν στο ΕΚΑΒ και πρέπει σε 24 μήνες να λήξει η σύμβαση εργασίας τους; 

Κύριε Υπουργέ 
Άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων των διασωστών του ΕΚΑΒ.
Βάλτε τέρμα στο καθεστώς συμβάσεων στο ΕΚΑΒ 
ΜΟΝΟ ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΣΤΟ ΕΚΑΒ

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
Παπαστεργιόπουλος Φ. 
                     
Ο Γραμματέας
Παπαναστασίου Α.
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο