Μπαρτζώκας, Τσαβδαρίδης και Βοργιαζίδης ενώνουν τις δυνάμεις τους για τα Παλιά Δικαστήρια της Βέροιας


Ευτυχώς υπάρχουν... ευήκοα ώτα στην τοπική πολιτική ζωή της Ημαθίας, αφουγκράζονται τον παλμό της κοινωνίας που μεταφέρουν τα ΜΜΕ και ενεργοποιούνται...

Μετά το αιχμηρό άρθρο της στήλης ex-Αιρετικά του InVeria.gr με τίτλο "Που θα καμαρώνουν όταν καταρρεύσει το παλιό δικαστικό μέγαρο της Βέροιας;", που έφερε και πάλι στο προσκήνιο το ξεχασμένο θέμα του παλιού δικαστικού μεγάρου της Βέροιας και μετά την ραδιοφωνική παρέμβαση του Τάσου Μπαρτζώκα στην εκπομπή "Λαϊκά και Αιρετικά" του ΑΚΟΥ 99.6, όπου είχε προαναγγελθεί ότι έχουν δρομολογηθεί ενέργειες, είχαμε και νεότερες εξελίξεις... 

Όπως πληροφορούν με σχετικά δελτία Τύπου οι βουλευτές Τάσος Μπαρτζώκας και Λάζαρος Τσαβδαρίδης, είχαν από κοινού συνάντηση, μαζί και με τον Δήμαρχο Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ελληνικής Εταιρίας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Στέφανο Βλαστό, για το θέμα του παλιού δικαστικού μεγάρου Βέροιας. Παρών ήταν και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ Στέργιος Διαμάντης.

Από τη συνάντηση δεν προέκυψε κάποια δέσμευση, ωστόσο αποτυπώθηκε η βούληση της Εταιρίας να αξιοποιηθεί προς όφελος της τοπικής κοινωνίας το ακίνητο. Από εκεί και πέρα είναι θέμα... διεκδίκησης με δελεαστικές προτάσεις. 

Το θετικό είναι ότι το θέμα "ζεστάθηκε" και πάλι, οι δύο βουλευτές συνδράμουν τον Δήμαρχο και δρομολογούνται λύσεις. Ας ελπίσουμε να μην ξεχαστεί πάλι, να μην κολλήσει και να το δούμε σύντομα να αξιοποιείται το ακίνητο, μαζί με όλη την πλατεία! Και, τώρα που πήραν... φόρα, ελπίζουμε να κινηθούν οι δύο βουλευτές και ο Δήμαρχος και για το θέμα του Τελωνείου Βέροιας...

Η ανακοίνωση του Τάσου Μπαρτζώκα 

Στην ΕΤΑΔ (Ελληνική Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου) παραβρέθηκε ο Τάσος Μπαρτζώκας, μαζί με το Δήμαρχο Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη και τον Λάζαρο Τσαβδαρίδη, προκειμένου να θέσουν από κοινού το ζήτημα της αξιοποίησης του Δικαστικού Μεγάρου Βέροιας στο Διευθύνοντα Σύμβουλο Στέφανο Βλαστό. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Στέργιος Διαμάντης, Πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ.

Η συζήτηση διεξήχθη σε πολύ θετικό κλίμα, καθώς αναδείχθηκαν οι προθέσεις τόσο του Τάσου Μπαρτζώκα, όσο και του Κώστα Βοργιαζίδη και του Λάζαρου Τσαβδαρίδη, για αλλαγή σελίδας στην παρακμή που έχει περιέλθει το παλαιό δικαστικό μέγαρο Βέροιας και η επόμενη μέρα για πλήρη αξιοποίηση του, που θα συμβάλλει στη συνολική αναβάθμιση της πόλης της Βέροιας.

Εξίσου θετική όμως, είναι και η στάση της ηγεσίας της ΕΤΑΔ, όπως εκφράστηκε από τον κ. Βλαστό. Ο ίδιος περιέγραψε τις ειδικότερες διαδικασίες που απαιτούνται για τη δυνατότητα αξιοποίησης του τέως δικαστικού μεγάρου, το χρονοδιάγραμμα και τις ενέργειες που πρέπει να ακολουθηθούν, ώστε να γίνει αλλαγή χρήσης και παραχώρηση προς το Δήμο Βέροιας.

Ο Τάσος Μπαρτζώκας εξέφρασε την ικανοποίηση του καταρχάς για τη συνάντηση και τη δέσμευση της ΕΤΑΔ ότι θα υποστηρίξει τις ενέργειες για την πραγματοποίηση επωφελών έργων για την τοπική κοινωνία. Άλλωστε, το θέμα της αξιοποίησης του Δικαστικού Μεγάρου το ανακίνησε ήδη από πολύ νωρίς, θεωρώντας ότι έχει έρθει η ώρα η λιμνάζουσα περιουσία του δημοσίου να αποδοθεί προς όφελος των Ημαθιωτών πολιτών. Ο ίδιος δηλώνει ότι θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο προκειμένου το Δικαστικό Μέγαρο Βέροιας να ξαναβρεί την αίγλη του, με τρόπο ωφέλιμο για τους πολίτες και την πόλη και βιώσιμο για το δημόσιο.

Η ανακοίνωση του Λάζαρου Τσαβδαρίδη
 
Κοινή προσπάθεια για την διάσωση και αξιοποίηση του ακινήτου του Παλαιού Δικαστικού Μεγάρου της Βέροιας από τους Βουλευτές της ΝΔ κ.κ. Λάζαρο Τσαβδαρίδη και Τάσο Μπαρτζώκα και τον Δήμαρχο της πόλης κ. Κώστα Βοργιαζίδη.

Με επίσκεψή τους στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. (ΕΤΑΔ) κ. Στέφανο Βλαστό του επισήμαναν την ανάγκη παραχώρησης στον Δήμο της Βέροιας του εμβληματικού αυτού ακινήτου επανακαταθέτοντας σχετική Πρόταση του Δήμου της Βέροιας για τη βέλτιστη δυνατή ανάδειξη του ακινήτου προς όφελος τόσο των πολιτών της Βέροιας αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Ημαθίας, ένα ακίνητο που προς το παρόν ρημάζει από τη φθορά και την εγκατάλειψη.

Ο Διευθύνοντας Σύμβουλος της ΕΤΑΔ χαιρέτισε την κοινή πρωτοβουλία των Βουλευτών της ΝΔ και του Δημάρχου υποσχόμενος ότι θα προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες ωρίμανσης της διαδικασίας παραχώρησης του κτηρίου με τον απαραίτητο νομικό έλεγχο του ακινήτου και των χρήσεων αυτού ώστε στη συνέχεια να δοθεί το πράσινο φως για την εκμίσθωση του χώρου.

Σε σχετική δήλωσή του μάλιστα, ο κ. Τσαβδαρίδης υπογραμμίζει ότι η στενή συνεργασία θα συνεχιστεί μέχρι την οριστική και θετική έκβαση της υπόθεσης. 

Διαβάστε σχετικά: 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο