Τ. Μπαρτζώκας: Η πανδημική κρίση δεν αναστέλλει την ιστορική μας μνήμη για τα γεγονότα του Πολυτεχνείου


Δήλωση του βουλευτή Ημαθίας (ΝΔ) Τάσου Μπαρτζώκα για την επέτειο του Πολυτεχνείου: Ο εορτασμός της επετείου του Πολυτεχνείου θα είναι φέτος διαφορετικός, καθώς η πανδημική κρίση μας καλεί να μάθουμε να τιμούμε διαφορετικά όλα τα χρονολογικά και ιστορικά γεγονότα, που καθόρισαν την κοινή μας μοίρα και διαμόρφωσαν την ταυτότητα μας ως σύγχρονων Ελλήνων. Οι εκδηλώσεις αναστέλλονται, η ιστορική μας μνήμη όχι.

Με μια νέα πνευματικότητα, ίσως περισσότερο ουσιαστική, θα γιορτάσουμε μια σπουδαία στιγμή της μεταπολιτευτικής μας δημοκρατίας, μιας δημοκρατίας που επούλωσε αργά τα τραύματα της από τη δικτατορία, παρέμεινε όμως όρθια, άντεξε και δυνάμωσε μέσα στο χρόνο.

Οι συμβολισμοί του Πολυτεχνείου, παραμένουν ζωντανοί και επίκαιροι, εμπνέοντας μας για την ελευθερία και την αξία της δημοκρατίας. Μας επισημαίνουν ταυτόχρονα την αξία της νέας γενιάς, η οποία κατά την περίοδο της δικτατορίας, με αυταπάρνηση και αγωνιστικότητα τάχθηκε στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Κατά τον ίδιο τρόπο, κι εμείς με τη σειρά μας οφείλουμε να φανούμε αντάξιοι του ηρωισμού και της αγωνιστικότητας της, και να καλλιεργήσουμε στις δικές μας νέες γενιές τους σπόρους της εθνικής αλληλεγγύης, της ισονομίας, της δικαιοσύνης, έτσι ώστε να περιφρουρείται όχι μόνο η δημοκρατία, αλλά και τα όνειρα τους για ένα καλύτερο μέλλον. 
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο