Διακόπηκε λόγω covid-19 το πρόγραμμα εθελοντικών στειρώσεων αδέσποτων ζώων συντροφιάς στο Δήμο Βέροιας


ΔΤ: Η υποχρεωτική καραντίνα που θα εφαρμοστεί από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου σε όλη τη χώρα υποχρεώνει τους ξένους εθελοντές κτηνίατρους να διακόψουν πρόωρα το πρόγραμμα των εθελοντικών στειρώσεων αδέσποτων ζώων συντροφιάς στο Δήμο Βέροιας, προκειμένου να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. 

Ο αρχικός σχεδιασμός του προγράμματος ήταν να διαρκέσει έως τις 12 Νοεμβρίου, όμως οι λόγω των εξελίξεων διακόπηκε. Στόχο αποτελεί η συνέχιση του κατά τη διάρκεια της Άνοιξης εφόσον οι εξελίξεις το επιτρέψουν.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από τις 31-10-2020 έως τις 5-11-2020, στο Δημοτικό Κτηνιατρείο του Δήμου Βέροιας, σε συνεργασία με τη γερμανική φιλοζωική οργάνωση Tierinsel Umut Evi e.V. και τα συνεργαζόμενα τοπικά φιλοζωικά σωματεία.

Κατά τη διάρκεια υλοποίησης του στειρώθηκαν 91 αδέσποτα σκυλιά και 56 αδέσποτες γάτες, έχοντας ως στόχο τη σταδιακή μείωση του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους και στην μείωση της επιθετικότητάς  τους, ενώ παράλληλα με τον απαραίτητο αντιλυσσικό εμβολιασμό να διασφαλιστεί στο έπακρο η δημόσια υγεία.

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει για όλους τους εθελοντές δημότες μας και μέλη των φιλοζωικών σωματείων του νομού μας και συγκεκριμένα του Συλλόγου Ζωόφιλων Ημαθίας (ΖΩ.Η.), που προσέφεραν εθελοντική εργασία, καθώς και στους χορηγούς του προγράμματος (Απόστολος Τσαμήτρος και Σια, Α.Σ. Βερόη, Α.Σ. VENUS, ΑΛ.ΜΜΕ Α.Ε., ΑΣΠΙΣ Α.Ε., IRA FRUIT,  Αγροτικός Σύλλογος Γεωργών Βέροιας, ΒΕΡΙΟΤΙΚΗ ΠΙΤΑ ΣΑΚΗΣ, ΤΑΡΑΜΟΝΛΗΣ Χειροποίητη παράδοση, ΚΟΡΜΟΣ εμπορική, Καφέ DOLCE VIA, Poetry Coffee Gallery, ΡΑΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ) 

Ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης,
Άρδευσης, Αγροτικής Οδοποιίας, Ποιότητας Ζωής και Κ.Ε.Π.
Τσιφλίδης Ηλίας
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο