Διαμαρτυρίες γιατρών κατά την επίσκεψη Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη - Για «επικοινωνιακό σόου» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ (βίντεο)


Σε ένα "προστατευόμενο και πολιτικά αποστειρωμένο περιβάλλον" καταγγέλλουν εργαζόμενοι των νοσοκομείων πως πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη. Την ώρα που κρούσματα και θάνατοι στην πόλη παραμένουν σε επίπεδα ρεκόρ, ο πρωθυπουργός αντί να συναντήσει και να συζητήσει με τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής τα προβλήματά τους, προτίμησε για άλλη μια φορά επικοινωνιακές φιέστες. 

Χαρακτηριστικό είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζόμενων του Ιπποκράτειου νοσοκομείου αποκλείστηκαν από τη συνάντηση που έλαβε χώρα στο προαύλιο, ενώ ο κ. Μητσοτάκης επιδεικτικά αρνήθηκε να παραλάβει το ψήφισμά τους στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Στο Ιπποκράτειο ο κ. Μητσοτάκης δεν παρέμεινε παρά μόνο 20 λεπτά – ίσα ίσα για τις φωτογραφίες, δηλαδή. Μάλιστα συνέβη και το εξής απίστευτο: οι λίγοι που κατάφεραν να τον συναντήσουν είχαν εξασφαλίσει πρώτα… προσκλήσεις! Παρ’ ότι η πανδημία έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο πλέον, οι γιατροί βγάζουν κραυγή αγωνίας καθημερινά, ο κ. Μητσοτάκης που υποκριτικά τους χειροκροτούσε από το μπαλκόνι του σπιτιού του πριν από μερικούς μήνες, τώρα προτιμά να τους συναντά κατόπιν προσκλήσεων! 

Μάλιστα η επίσκεψη ήταν σε τέτοιο βαθμό οργανωμένη για να μην αναγκαστεί ο πρωθυπουργός να συναντήσει ιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, ώστε ακόμα και ο πίνακας που του δίδεται ως δώρο από τους ελάχιστους παρευρισκόμενους, ο κ. Μητσοτάκης το παίρνει από τα χέρια συνδικαλιστή της ΔΑΚΕ.

Στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου ο κ. Μητσοτάκης αρνήθηκε να παραλάβει το ψήφισμα του Σωματείου Εργαζομένων, οι οποίοι έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας αλλά σε μεγάλη απόσταση από τον κ. Μητσοτάκη, αφού δεν τους επετράπη να πλησιάσουν.


"Η πραγματικότητα στην υγεία της Θεσσαλονίκης δεν έχει καμία σχέση με την επίπλαστη εικόνα που προσπαθεί να περάσει η κυβέρνηση" ανέφερε ο Λάμπρος Δερμεντζόγλου, Πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου Παπαγεωργίου. Και περιγράφοντας την κατάσταση στο νοσοκομείο για την οποία αρνήθηκε να ενημερωθεί ο κ. Μητσοτάκης, είπε: "Η υγεία στη Θεσσαλονίκη νοσεί και νοσεί βαριά. Δεν υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ. Τα νοσοκομεία έχουν μετατραπεί σε μονοθεματικά νοσοκομεία Covid και δυστυχώς υπάρχει πελώριο πρόβλημα για τον πληθυσμό της Ελλάδας".


Στο ψήφισμά τους, δε, το Σωματείο Εργαζομένων παρουσιάζει αναλυτικά την κατάσταση στο νοσοκομείο, ασκώντας κριτική ότι επί 8 μήνες δεν υπήρξε ουσιαστικός σχεδιασμός. Αυτό που αναφέρουν οι εργαζόμενοι είναι ότι το υπουργείο Υγείας περιοριζόταν σε υποδείξεις της τελευταίας στιγμής, δεν εξασφάλισε προσωπικό και προσλήψεις προσωπικού. (επισυνάπτεται ολόκληρο το ψήφισμα)

ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ: «Επικοινωνιακό σόου Μητσοτάκη»

Για «επικοινωνιακό σόου» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη, ενώ καταγγέλλει αποκλεισμό γιατρών και νοσηλευτών του Ιπποκράτειου και του Παπαγεωργίου από τη συνάντηση, στην οιποία μετείχαν σύμφωνα με πληροφορίες μόνο μέλη της ΔΑΚΕ από τα δύο νοσοκομεία.

«Την ώρα που τα νοσοκομεία σε όλη τη βόρεια Ελλάδα καταρρέουν οι υγειονομικοί τα κρατάνε με υπερανθρωπς προσπάθειες, ο κ. Μητσοτάκης πήγε σαν κλέφτης στη Θεσσαλονίκη για να κάνει επικοινωνιακό σόου» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως «αφού απέκλεισαν όλους τους εργαζόμενους του Ιπποκράτειου και του Παπαγεωργίου υπό το φόβο διαμαρτυριών, επέτρεψαν μόνο σε μέλη της ΔΑΚΕ να τον «υποδεχθούν».

«Πριν ασχοληθεί με τις ψεύτικες υποσχέσεις για το νέο ΕΣΥ, ας κοιτάξει ο κ. Μητοστάκης το σημερινό ΕΣΥ που καταρρέει από την αδράνεια της κυβέρνησης.Από το γεγονός ότι 9 μήνες  δεν έχει κάνει μία μόνιμη πρόσληψη γιατρού, δεν έχει επιτάξει τις μεγάλες ιδιωτικές κλινικές, δεν έχει συνταγογραφήσει τα τεστ και έχει μετατρέψει τη διάγνωση της νόσου σε προϊόν πολυτελείας προς όφελος επιχειρηματικών συμφερόντων. Και κυρίως από το γεγονός ότι την ώρα που μιλά για «νέο ΕΣΥ», δρομολογεί περικοπές 600 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό της Υγείας για το 2021» καταλήγει.

(Πηγή φωτο και βίντεο: thestival.gr)
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο