Έρχεται γενικό lock down στη Θεσσαλονίκη την Τρίτη (3/11) - Θέμα ωρών η απόφαση


Άμεσα και οριζόντια θα είναι τα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το newsit.gr αποφασίστηκε καθολικό lockdown στην πόλη από το πρωί της Τρίτης 3 Νοεμβρίου 2020.

Κλειστά θα είναι όλα τα καταστήματα ακόμα και στο λιανεμπόριο και οι μετακινήσεις θα γίνονται μόνο με sms. Τα σχολεία θα παραμείνουν ανοικτά, ενώ θα απαγορεύονται οι μετακινήσεις από και προς το Νομό Θεσσαλονίκης. 

Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν μέσα στην ημέρα από την κυβέρνηση. Ωστόσο., για τα μέτρα αυτά είχαν προϊδεάσει τόσο ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, όσο και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Ο κ. Κικίλιας μετά από σύσκεψη που είχε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ το πρωί της Δευτέρας (2/11) δήλωσε χαρακτηριστικά: 

«Η κυβέρνηση χτύπησε πολλά καμπανάκια κινδύνου νωρίς, επαναλαμβάνω όμως, κάποιοι δεν άκουσαν. Είμαστε υποχρεωμένοι, αυτή τη στιγμή, να περιορίσουμε τη διασπορά του κορονοϊού και να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία. Γι αυτό και θα εισηγηθώ στον πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη λήψη περαιτέρω μέτρων έτσι ώστε να περιοριστεί ο κορωνοϊός».

Στη συνέχεια, ο Υπουργός μετέβη στο νοσοκομείο Γεννηματάς. Να σημειωθεί ότι ο κ. Κικίλιας λόγω της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στη Θεσσαλονίκη μετά την αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 έθεσε την Κυριακή (1/11) σε εφαρμογή σχέδιο έκτακτης ανάγκης, σύμφωνα με το οποίο εξασφαλίστηκαν 43 νέες κλίνες ΜΕΘ-COVID έτσι ώστε να αυξηθεί η δυναμικότητα του ΕΣΥ στην πόλη. Συγκεκριμένα, προστέθηκαν 8 κλίνες ΜΕΘ-COVID στο ΓΝΘ «Άγιος Παύλος», 10 κλίνες στο ΓΝΘ «Γ. Γεννηματάς», 10 κλίνες στο ΑΧΕΠΑ, 4 κλίνες στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, 6 κλίνες στο Παπανικολάου και 5 κλίνες στο νοσοκομείο Χαλκιδικής.

Πληροφορίες: newsit.gr

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο