"Λευκός καπνός" στον... Λευκό Οίκο - Ο Joe Biden νέος πρόεδρος των ΗΠΑ


Μετά από πολυήμερο θρίλερ καταμέτρησης ψήφων, ο Τζο Μπάιντεν είναι νικητής των αμερικανικών εκλογών και ετοιμάζεται να γίνει ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ, σύμφωνα με όλα τα μεγάλα αμερικανικά δίκτυα. Το απόγευμα του Σαββάτου (7/11) ο Μπάιντεν πήρε την Πενσιλβάνια και "καθάρισε" το θέμα. 

Την Παρασκευή, ο Τζο Μπάιντεν πέρασε μπροστά στην κρίσιμη πολιτεία της Πενσιλβάνια μετά την καταμέτρηση του 95% των ψήφων, εξασφαλίζοντας το 49,4% των ψήφων έναντι 49,3% του απερχόμενου προέδρου Τραμπ, σύμφωνα με το Edison Research, ενώ συνεχιζόταν η καταμέτρηση ενσωματώνοντας επιστολικές ψήφους, όπου ο Τζο Μπάιντεν προηγείται με συντριπτικό ποσοστό.

Στην επίσης κρίσιμη πολιτεία της Τζόρτζια, όπου ο υποψήφιος των Δημοκρατικών εξασφάλισε νωρίτερα το προβάδισμα, διεύρυνε την διαφορά του από τον Ντόναλντ Τραμπ στις 1.097 ψήφους, "κατοχυρώνοντας" την πολιτεία και τους εκλέκτορές της.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Μπάιντεν έκανε ιστορικό ρεκόρ λαμβάνοντας περισσότερες ψήφους σε απόλυτο αριθμό από κάθε άλλο υποψήφιο πρόεδρο των ΗΠΑ, φτάνοντας σε αριθμό άνω των 73,5 εκατομμυρίων, έναντι του Τραμπ που πέρασε τα 69,5 εκατομμύρια, ανεβάζοντας και εκείνος τα ποσοστά του σε σχέση με το 2016, όταν και είχε λάβει περί τα 62 εκ. ψήφους.


Ποιος είναι ο Τζο Μπάιντεν

Γεννημένος το 1942 στην Πενσιλβάνια ο Τζο Μπάιντεν υπήρξε ο πέμπτος νεότερος γερουσιαστής στην αμερικανική ιστορία, εκλεγμένος σε ηλικία 29 ετών.

Ένα μήνα μετά την εκλογή του έχασε την γυναίκα και την κόρη του σε τροχαίο, με τους δύο γιους του να τραυματίζονται σοβαρά. Μετά την απόφασή του να μην εγκαταλείψει την πολιτική επανεξελέγη 6 φορές γερουσιαστής στο Ντέλαγουερ και έγινε έτσι ο μακροβιότερος γερουσιαστής της πολιτείας.

Τα επόμενα χρόνια διατύπωνε ξεκάθαρες θέσεις σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής. Ήταν σφοδρός επικριτής του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς κατά τον πόλεμο του Κοσόβου και πρότεινε ένα ειρηνευτικό σχέδιο κατά τον πόλεμο στο Ιράκ.

Το 2009 εξελέγη αντιπρόεδρος με το ψηφοδέλτιο του Μπαράκ Ομπάμα και παρέμεινε στο πλευρό του και τις δύο θητείες. Ο Ομπάμα του απένειμε το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας.

Το 2015 ο Τζο Μπάιντεν έχασε τον μεγάλο γιο του, Μπο, από καρκίνο στον εγκέφαλο. Το 2016 στήριξε την υποψηφιότητα της Χίλαρι Κλίντον.

Η δημοτικότητά του παρέμεινε υψηλή ακόμα και όταν διάφορες γυναίκες τον κατηγόρησαν για ανάρμοστη σωματική επαφή.

Ο ίδιος δήλωσε ότι ποτέ δεν φέρθηκε σκοπίμως ανάρμοστα σε οποιονδήποτε.

Πηγή: news247.gr
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο