Πρόταση 6,8 εκατ. € για δίκτυο αποχέτευσης σε Αγ. Γεώργιο, Αγ. Μαρίνα και Τρίλοφο μέσω του προγράμματος "Α. Τρίτσης"


ΔΤ από Δ. Βέροιας: Ο Δήμος Βέροιας μέσω της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Βέροιας (ΔΕΥΑΒ) υπέβαλε αίτηση – πρόταση για ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» με τίτλο «Ολοκληρωμένη διαχείριση αποχέτευσης ακαθάρτων και εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων Δ.Ε Δοβρά του Δήμου Βέροιας,  συνολικού  προϋπολογισμού 6.850.513,52€ χωρίς ΦΠΑ. 

Η πρόταση βασίζεται στην πράξη που συνέταξε η Τεχνική Διεύθυνση της ΔΕΥΑΒ και η οποία περιλαμβάνει δυο μελέτες με αντίστοιχα υποέργα:

Α) Το 1ο  υποέργο έχει τίτλο: «Κατασκευή εσωτερικού  δικτύου αποχέτευσης Τριλόφου, Αγίου Γεωργίου, συλλεκτηρίων  αγωγών  ακαθάρτων Αγίου Γεωργίου και Αγίας Μαρίνας και Τριλόφου και σύνδεσή τους με την Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων  Δ.Ε  Δοβρά Δήμου Βέροιας».

β) Το 2ο υποέργο έχει τίτλο: «Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων  (Ε.Ε.Λ) Δημοτικής ενότητας Δοβρά Δήμου Βέροιας». 
Στην πρόταση περιλαμβάνονται επίσης το υποέργο αρχαιολογικής εκσκαφής και το υποέργο σύνδεσης των αντλιοστασίων με τα δίκτυα της ΔΕΔΔΗΕ. 

Η πρόταση κατατέθηκε την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020 στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης και Εφαρμογής του Υπουργείου Εσωτερικών (ΕΥΔΕ ΥΠΕΣ) από τον Δήμαρχο Βέροιας κ. Κωνσταντίνο Βοργιαζίδη και τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΒ κ. Στέργιο Διαμάντη


Δήλωση του προέδρου της ΔΕΥΑΒ Στέργιου Διαμάντη
 
Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Βέροιας Στέργιος Διαμάντης, μετά την δημοσιοποίησης του θέματος για την υποβολή αίτησης υπαγωγής πρότασης ύψους 6,8 εκατ. ευρώ στο πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης" για αποχετευτικά δίκτυα σε χωριά του Δ. Βέροιας, σχολίασε:

"Πίσω από κάθε μεγάλο έργο υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι πού δίνουν το κάτι παραπάνω για να υλοποιηθεί. Ευχαριστώ τον τεχνικό διευθυντή τής ΔΕΥΑΒ τον συνεργάτη, τον φίλο ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΣΚΑΛΟ πού φρόντισε να ετοιμαστεί ένας άρτιος φάκελος για την αποχέτευση της Δ.Ε. ΔΟΒΡΑ.Η φωτογραφία είναι πριν την κάθοδο στην Αθήνα, όπου καταθέσαμε με τον Δήμαρχο ΚΩΣΤΑ ΒΟΡΓΑΖΙΔΗ, την πρόταση για την χρηματοδότηση του σημαντικού αυτού έργου, στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΏΝ. Και ΣΥΝΕΧΊΖΟΥΜΕ!!!!!!"

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια