Σύγκλιση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας για την πανδημία ζητούν οι "Συνδημότες"


ΔΤ από δημοτική παράταξη Βέροιας "Συνδημότες" του Παύλου Παυλίδη:

Αγαπητοί Συνδημότες
 
Ο τόπος μας δυστυχώς χτυπιέται αλύπητα από την πανδημία. Μέρα με τη μέρα χάνουμε συμπολίτες μας, συμπολίτες όλων των ηλικιών αδιακρίτως. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού μας προσωπικού, που δίνει μια πραγματική μάχη με κίνδυνο της δικής του ζωής, η κατάσταση βαίνει προς το "ανεξέλεγκτο". Είναι νομίζω λογικό, τέτοιες ώρες να ιεραρχήσουμε  τις προτεραιότητές μας, βάζοντας ψηλά και μόνη, την δημόσια υγεία και το πως θα συνδράμουμε και εμείς, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, στην αντιμετώπιση της μάστιγας. Τα άλλα έπονται...

Η αλήθεια είναι ότι μέρες τώρα περιμένουμε το μήνυμα για έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου, με μόνο θέμα "Πανδημία και προτάσεις συνδρομής  στην αντιμετώπισή της". Δυστυχώς δεν ήλθε. 

Με όλο τον σεβασμό στην Διοίκηση και στην αρμοδιότητα σύγκλισης του Δημοτικού μας Συμβουλίου, επειδή ο χρόνος που περνά σημαίνει απώλεια ανθρώπινων ζωών, σημαίνει επιχειρήσεις που κλείνουν, σημαίνει συνανθρώπους μας που βιώνουν μόνοι τους, χωρίς ενδεχόμενα καμιά βοήθεια, ένα μαρτύριο...
Καλούμε την Διοίκηση του Δήμου μας να συγκαλέσει άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο, με δέσμη θεμάτων συναφούς περιεχομένου, όπως:
  • Πίεση προς την πολιτεία να προχωρήσει επιτέλους στα τεστ ανίχνευσης, για να μετριάσουμε τον αριθμό των ασυμπτωματικών που αθέλητα μεταδίδουν με γοργούς ρυθμούς την νόσο, με καταστροφικά αποτελέσματα.
  • Απόφαση λήψης μέτρων ουσιαστικής στήριξης του Νοσοκομείου μας, καθώς επίσης και μέτρα στήριξης των εργαζομένων σ αυτό. Αν απαιτείται χρηματοδότηση, που γραφειοκρατικές διαδικασίες εμποδίζουν την άμεση εκταμίευση, αναλαμβάνουμε το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί έναντι της πολιτείας, για όποιες επιλογές κινηθούν στα όρια της νομιμότητας.
  • Σχεδιασμός επιλογών, πολιτιστικού κύρια χαρακτήρα ή άλλου, για την περίοδο των Χριστουγεννιάτικων  διακοπών, καθότι είναι πλέον ορατό το ενδεχόμενο να υπάρξει διεύρυνση της περιόδου lockdown. Κανείς δεν πρέπει να νιώσει μόνος. Ο Δήμος οφείλει να σταθεί δίπλα στον πολίτη, που βιώνει χίλια προβλήματα, πέραν του εγκλεισμού.
 Με σεβασμό στην τιτάνια προσπάθεια των ανθρώπων της υγείας για την προσφορά τους, με κατανόηση για τις δύσκολες μέρες που βιώνουν οι επιχειρηματίες του τόπου μας, με την σκέψη μας στραμμένη στους δικούς μας συμπολίτες που δεν έχουν τα βασικά για τις μέρες των εορτών, καλούμε την Διοίκηση να συγκαλέσει άμεσα Δημοτικό Συμβούλιο.
Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε.

Παύλος Παυλίδης 
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης 
"ΣYNΔΗΜΟΤΕΣ"
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο