Αποχώρησαν οι παρατάξεις Π. Παυλίδη και Α. Μαρκούλη από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας


Δύο αποχωρήσεις παρατάξεων σημειώθηκαν από τη συνεδρίαση (μέσω τηλεδιάσκεψης) του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020. 

Πρώτα αποχώρησε η παράταξη "Συνδημότες", του Παύλου Παυλίδη, ο οποίος εξηγώντας τους λόγους της αποχώρησης ανέφερε: 

"Ζητήσαμε προ ημερών έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου, με θέμα την "κατάρα" των ημερών και την θέση της Δημοτικής Αρχής. Αγνοήθηκε το αίτημα  προκλητικά, αλλά αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα. Επανήλθαμε με το ίδιο αίτημα, εμπλουτισμένο με μια πρώτη δέσμη προτάσεων προς εξέταση. Αγνοήθηκε και πάλι το αίτημα. Ούτε και αυτό συνιστά μείζον θέμα. Όμως, ορίζεται για σήμερα από την Διοίκηση δημοτικό συμβούλιο και δεν υπάρχει καν στα θέματα ημερήσιας διάταξης  το θέμα της πανδημίας και η ενδεχόμενη συνδρομή του Δήμου μας προς την πληττόμενη κοινωνία. Αυτό είναι πρόβλημα. 
Αν σήμερα ο Δήμος μας και το Δημοτικό Συμβούλιο δεν νιώθει την ανάγκη να συζητήσει τρόπους συνδρομής στην προσπάθεια της πολιτείας να αντιμετωπίσει  την επικίνδυνη αυτή  κατάσταση, τότε  είναι προφανές ότι έχει χάσει την επαφή  με την πραγματικότητα, αδιαφορεί για τις ανάγκες της κοινωνίας και κυρίως αγνοεί τον ρόλο ύπαρξής μας.
Ενδεχόμενη συμμετοχή μας σήμερα  θα αποτελούσε προσβολή στους συνδημότες μας που δεινοπαθούν πολλαπλώς. Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να απέχουμε και θα απέχουμε".

Μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης της προ ημερήσιας διάταξης συζήτησης αποχώρησε και η παράταξη "Προτεραιότητα στον Πολίτη", του Αντώνη Μαρκούλη. Νωρίτερα ο κ. Μαρκούλης επανέφερε το ζήτημα με την αναφορά του Δημάρχου περί της ανάγκης φιλτραρίσματος των ανακοινώσεων από τα ΜΜΕ και ζήτησε για ακόμη μία φορά να "ανακαλέσει", διαφορετικά θα αποχωρούσε ο ίδιος και η παράταξή του, όπως και έγινε τελικά. 

Για την παράταξη Παυλίδη ήταν μια μη συνηθισμένη ενέργεια η αποχώρηση, ενώ για την παράταξη Μαρκούλη αποτελεί μια πιο συνηθισμένη πρακτική. 
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 ΣχόλιαΚάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο