Δ. Βέροιας: Χρηματοδότηση 593.333 ευρώ για το δημοτικό κυνοκομείο


ΔΤ από Δ. Βέροιας:

Με την αριθ. 91015/23-12-2020 απόφαση Υπηρεσιακής Γραμματέας Υπουργείου Εσωτερικών εγκρίθηκε η ένταξη της χρηματοδότησης της πράξης «Επισκευή, συντήρηση παλιών και ανέγερση νέων κλωβών φιλοξενίας στο καταφύγιο ζώων συντροφιάς Δήμου Βέροιας» στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ II», συνολικού προϋπολογισμού 593.333,00€.

Το έργο αφορά στη:
  • Συντήρηση του κτιρίου των παλιών κλωβών, με στόχο την αναβάθμιση των συνθηκών διαβίωσης των φιλοξενούμενων ζώων καθώς και την διευκόλυνση των εργαζομένων που είναι υπεύθυνοι για την καθαριότητα τους
  • Κατασκευή δυο στεγάστρων στην πρόσοψη του κτηνιατρείου και ανύψωση του υπάρχοντος στεγάστρου στη δυτική όψη του κτιρίου, για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των υπαλλήλων.
  • Ανέγερση του νέου κτιρίου κλωβών, με στόχο την αύξηση της δυναμικότητας του καταφυγίου. 
  • Φυτεύσεις δέντρων στη βόρεια πλευρά του οικοπέδου για προφύλαξη των κλωβών από τους βορινούς ανέμους και σε σημεία του οικοπέδου για σκίαση. 
  • Τέλος προβλέπεται εγκατάσταση βιολογικού καθαρισμού για τα λύματα, για να δοθεί λύση στην ανεπάρκεια του υπάρχοντος βόθρου, ο οποίος θα καταργηθεί, καθώς και σύνδεση των εγκαταστάσεων με το δίκτυο ύδρευσης της ΔΕΑΥ Βέροιας, για την εξασφάλιση καθαρού πόσιμου νερού που χρειάζονται εργαζόμενοι και φιλοξενούμενα ζώα.
Η συγκεκριμένη δράση του Δήμου Βέροιας αποτελεί συνέχεα των προσπαθειών του Δήμου για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Η προσπάθεια συνεχίζεται.

Ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης, Άρδευσης, 
Αγροτικής Οδοποιίας, Ποιότητας Ζωής και Κ.Ε.Π.
Τσιφλίδης Ηλίας
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο