Π. Παυλίδης: κ. Δήμαρχε επιτέλους αποκαλυφτήκατε...


Απαντώντας στα όσα πρόσφατα έγραψε σε ανακοίνωση του ο Δ. Βέροιας, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Συνδημότες" Παύλος Παυλίδης αναφέρει: 

Μέχρι σήμερα υπήρχαν οι γνωστοί πρωταγωνιστές στην συκοφαντία των πολιτικών σας αντιπάλων. Κι εσείς ήσασταν υποχρεωμένος να εξοφλήσετε τις παρεχόμενες "υπηρεσίες". Κάπως έτσι η εργολαβία λάσπης οδήγησε κάποιους σε θέσεις ευθύνης και αμοιβής φυσικά. Επιτέλους τώρα αποκαλυφτήκατε! Άλλωστε έτσι κι αλλιώς συμπτωματικά πάντα σε κρίσιμες για εσάς στιγμές, όταν «το καράβι βούλιαζε», «κυκλοφορούσαν» σενάρια μέσω αυτών των γνωστών κύκλων, ανακρίβειες που είχαν ένα κοινό παρονομαστή. "Για όλα ευθύνεται ο Παυλίδης..."  Καταλαβαίνουμε το άγχος σας, λογικό, είστε σε αποδρομή… Αλλά είναι τουλάχιστον νοσηρό, να ανέχονται άτομα με θεσμικές θέσεις, δήθεν σοβαρά,  κακοήθειες και στρεβλές ειδήσεις για ζητήματα όπως η πανδημία.

Καταντήσατε εσείς ο ίδιος δυο μήνες μετά από ένα γεγονός, να ασχολείστε ακόμη με κουτσομπολιά και να ρίχνετε λάσπη στους πολιτικούς σας αντιπάλους μέσω τρίτων, αντί να ασχολείστε με τα ουσιαστικά προβλήματα. Αυτό δύο πράγματα καταδεικνύει. Το επίπεδο που επιλέγετε να έχει το Δημοτικό Συμβούλιό μας  και την αδυναμία σας να στηρίξετε ως Δήμος τους συνδημότες  στην αντιμετώπιση των προβλημάτων τους. Φυσικά επιχειρείτε παράλληλα να καλύψετε και  τα όσα τραγελαφικά λαμβάνουν χώρα τελευταία στον Δήμο μας.

Αναφορικά με την αδυναμία που επιδείξατε στο να αντιληφθείτε την πρότασή μας για σύγκλιση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα τη στάση του Δήμου στο θέμα της πανδημίας και με τις προτάσεις μας που κατατέθηκαν δημόσια. Αλήθεια δεν  καταλάβατε τις ανακοινώσεις μας ή σκοπίμως παραποιείτε το περιεχόμενο της πρότασης; Τόσο κόπο θα σας έκανε να κάνετε μια τηλεδιάσκεψη με όλους τους φορείς του τόπου και να τους ακούσετε ή να τους κάνετε αρωγούς στην προσπάθεια για την πανδημία και την αντιμετώπιση της; Μόνο για να συμφωνούν είναι οι φορείς;

 Να επαναλάβω υπομονετικά για άλλη μια φορά. Αναφερόμαστε  σε μέτρα που πρέπει να συνεχίσει η εφαρμογή τους και  τους επόμενους έξι τουλάχιστον  μήνες. Σύσκεψη με όλους τους φορείς για τα προβλήματα τους. Μείωση των λογαριασμών της ΔΕΥΑΒ. Αρωγή στο Νοσοκομείο. Ειδικά για το προσωπικό των μονάδων υγείας,  που μαρτύρησαν και μαρτυρούν ακόμη, ιδιαίτερη μεταχείριση. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε σε ανταπόδοση της προσφοράς τους. Ακόμη δεν καταλαβαίνετε την διαφορά; Να τονίσω για τελευταία ελπίζω φορά,  ότι εμείς οι ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ μιλάμε για μέτρα που πρέπει να πάρει ο Δήμος μας και εσείς αναφέρεστε μονίμως στην εφαρμογή των "υποχρεωτικών" αποφάσεων της πολιτείας! Όχι μόνο δεν καταθέσατε ούτε μια δικιά σας πρόταση, αλλά σέρνεστε μονίμως πίσω από τις αποφάσεις του κράτους! Αυτοδιοίκηση είμαστε...

Μόλις περάσουν οι γιορτές θα αναφερθούμε αναλυτικά σε συνέντευξη τύπου για όλα. Περιμένετε...θα φρίξουν οι πολίτες...Θα αποκαλυφτεί η αλήθεια είτε  θέλετε, είτε όχι. Θα μάθουν οι πολίτες για τα έργα και τις ημέρες σας. Σεις συνεχίστε να  ασχολείστε με κακοπροαίρετα κατευθυνόμενα κουτσομπολιά και διαδόσεις από επαγγελματίες του είδους κι αφήστε τις άλλες πόλεις (Καβάλα, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα) να ερίζουν για το ποια θα πάρει το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων. 

Λυπάμαι που δεν μπορώ να απαντήσω στις χυδαιότητες και ταυτόχρονα να βάλω και τα πραγματικά θέματα που απασχολούν τον τόπο, στα  μόλις 5 λεπτά που έχω χρόνο στο Δημοτικό Συμβούλιο. Όμως στο αφελές ερώτημα-καταγγελία για την αποχώρησή μας,  να σας ενημερώσω για άλλη μια φορά με την ελπίδα να αρχίσετε επιτέλους να καταλαβαίνετε, ότι αποχωρήσαμε γιατί είναι ανώφελο  να συζητάμε για ένα τόσο σοβαρό θέμα με ανθρώπους που δεν εννοούν να φέρουν προτάσεις αντιμετώπισης της κρίσης και που ασχολούνται με κουτσομπολιά.

 Μήπως ο λόγος που σας οδήγησε στο να επαναφέρετε περσινά ξινά σταφύλια, ήταν η αγωνία σας ώστε να "περάσουν" απαρατήρητα τα τελευταία θέματα του Δημοτικού  Συμβουλίου με τα Δημοτικά τέλη, όπου δεν προτείνετε  καμία μα καμία μείωση πουθενά;;; Έτσι προσεγγίζει ο Δήμος τον πολίτη, έτσι αντιλαμβάνεται τις δυσκολίες της πανδημίας, έτσι στέκεται δίπλα του ή είναι μόνο του "πάρε" ;;;; Δεν μπορείτε να κατανοήσετε ότι δεν πρόκειται να εισπράξετε τα ίδια τέλη; Δεν κατανοείτε ότι δεν γίνετε να πληρώνει ο δημότης τα ίδια τέλη, ενώ είναι κλειστό τα μαγαζί του; Δεν κατανοείτε ότι δεν γίνεται τα τέλη να παραμένουν σταθερά και το κράτος να στέλνει χρήματα στους Δήμους για να καλυφτεί το ισοζύγιο; Δεν καταλαβαίνετε ότι ακόμα και μετά από την πανδημία μέχρι να «συνέρθει» ο ελεύθερος επαγγελματίας και η αγορά και οι επιχειρήσεις, θα περάσει αρκετός χρόνος ακόμα λογω των βαρών (ενοίκια, ασφαλιστικοί φορείς, προσωπικό, κλπ); Σας προτείναμε μείωση τελών κι αρνηθήκατε. Κρίμα γιατί άμα δεν νοιώθει ο Δήμος τους δημότες του, τότε αυτή η απόμακρη σχέση έχει και θα έχει ευρύτερες συνέπειες.

΄Η μήπως για να καλυφθεί το τι γίνεται στην ΔΕΥΑΒ, όπου προσλαμβάνονται σωρηδόν επιστημονικό προσωπικό για να καλύψει ανύπαρκτες "υποχρεώσεις" σε βάρος της οικονομίας των νοικοκυριών. Προσλήψεις με την διαδικασία τσιμέντου "ταχείας πήξεως", απευθείας ανάθεση έργου σε γόνους ημετέρων και εξοφλήσεις προεκλογικών γραμματίων. Βοά ο τόπος...

΄Η μήπως για να ξεχαστεί το τι γίνεται στην ΚΕΠΑ και ο κίνδυνος να μείνει ο Δήμος χωρίς εκδηλώσεις, επειδή δεν μπορείτε ακόμη να καταλήξετε στο προφανές. Ότι σε αυτήν την εποχή πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στους συνδημότες όπου είναι δυνατόν να καλυφθούν οι εκδηλώσεις από ανθρώπους του Δήμου μας και να μειωθεί το οικονομικό κόστος. 

Κ. Δήμαρχε, ασχοληθείτε με τα σοβαρά, τα μεγάλα, διοικήστε, ολοκληρώστε ένα έργο έστω. Η περίοδος διοίκησή σας θα είναι η μελανή σελίδα του Δήμου μας. Με τα μικρά ασχολούνται οι ανήκοντες στην κατηγορία και στους οποίους αναθέσατε δυστυχώς καθήκοντα διαχείρισης, παρακάμπτοντας σοβαρούς και με δυνατότητες, γιατί σας διακατέχει η φοβία του αύριο και η σύγκριση. Ο τόπος πληρώνει την δική σας συμπεριφορά, την ικανότητα των αυλοκολάκων σας και τον τρόμο σας για τη σύγκριση με τους ικανούς του χώρου σας. 

 Δυστυχώς βιώνουμε μια παρατεταμένη τραγωδία. Σύντομα θα τελειώσει...

Παύλος Παυλίδης
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης 
"Συνδημότες"
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο