«Ένας θεολόγος μελετά την ιστορία»: Ο Παύλος Πυρινός στο νέο podcast της Δημόσιας Βιβλιοθήκης της Βέροιας


ΔΤ από Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας: Το 1949 μια οικογένεια προσφύγων από το Σοχούμ της Ρωσίας καταφθάνει στη Βέροια. Το μικρό αγόρι της οικογένειας έχει μεγάλη αγάπη για τη γνώση και τη μάθηση. Η οικονομική ανέχεια όμως δεν του επιτρέπει να συνεχίσει την φοίτηση του στο γυμνάσιο.

Δεν πτοείται από το γεγονός αυτό. Δουλεύει ως λούστρος και βγάζει τα χρήματα που χρειάζεται για να πληρώσει το παράβολο για την εισαγωγή του στο γυμνάσιο, το οποίο και ολοκληρώνει για να σπουδάσει θεολογία. Ποια η συνέχεια; Το όνομά του να αποτελέσει συνώνυμο της πνευματικής προόδου της Βέροιας, χάρη στα δεκάδες ερευνητικά βιβλία και άρθρα του, με θρησκευτικό, πολιτισμικό και κοινωνικό περιεχόμενο. Είναι η ιστορία του θεολόγου, καθηγητή και ερευνητή Παύλου Πυρινού.

Το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020 Ο καθηγητής - συγγραφέας & ερευνητής Παύλος Πυρινός συνομιλεί με το δημοσιογράφο Δημήτρη Καρασάββα.

Πρόκειται για τη σειρά των podcasts που δημιούργησε η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας σε συνεργασία με το pod.gr , όπου επιστήμονες, επαγγελματίες, δημιουργοί της Βέροιας μοιράζονται μαζί μας τις ιστορίες τους, μιλώντας για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον όπως το ζήσανε και το οραματίζονται.

Συντονιστείτε διαδικτυακά στο http://future.libver.gr/podcasts/ και στο https://www.pod.gr/

ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ: ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ
Δέκα χρόνια μετά την απονομή του Βραβείου «Πρόσβαση στη Μάθηση» από το Ίδρυμα Bill and Melinda Gates, η Βιβλιοθήκη συζητάει για το μέλλον με ποικίλες εκδηλώσεις, τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2020, με ελεύθερη πρόσβαση. Βρείτε το αναλυτικό πρόγραμμα στο future.libver.gr/programme

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΒΕΡΟΙΑΣ, Τηλ. 2331024494,
https://www.libver.gr email: info@libver.gr
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο