Στήλη Άλατος: Ο σάκος του Αϊ Βασίλη | Γράφουν οι Απ. Μοσχόπουλος και Μιχ. Μαρκοδημητράκης


Γράφει ο Απόστολος Μοσχόπουλος*: 

(Ευχαριστώ θερμά τον αδερφικό μου φίλο Μιχάλη Μαρκοδημητράκη για τη συνεργασία στο παρόν κείμενο)

Οι φετινές γιορτές ελέω καραντίνας και social distancing είναι πιο ιδιαίτερες από ποτέ. Πέρα από το λιανεμπόριο όμως και τις εκκλησίες, ένας άλλος θεσμός που πλήττεται σφόδρα είναι η διανομή δώρων από τη γρηγορότερη εταιρεία κούριερ του κόσμου: τον Άγιο Βασίλη. 

Μετά από επίπονες διαπραγματεύσεις με τον ατζέντη του και ένα τάρανδο με κόκκινη LED μύτη, ως δαιμόνιοι ρεπόρτερ, καταφέραμε να ρίξουμε μια ματιά στα πακέτα που θα μοιραστούν φέτος, καθότι το έλκηθρο υπάγεται στις απαραίτητες λόγω επαγγέλματος μετακινήσεις.

Στην κορυφή του σάκου ήταν το Σύνταγμα της Ελλάδος σε έκδοση τσέπης. Το δώρο αυτό απευθύνεται είτε σε πολίτες που μοιάζουν να ξεχνούν τα πολιτικά δικαιώματά τους και να επαφίουν τον πατριωτισμό τους σε διαδηλώσεις διαμαρτυρίας από το Facebook, είτε σε πολιτικούς που ερμηνεύουν τα άρθρα περί ελευθερίας και δικαιωμάτων του λαού κατά το δοκούν. 

Μιλώντας για πολιτικά πρόσωπα, ειδικά για συγκεκριμένα εξ αυτών, εντοπίστηκαν καραμέλες για τον λαιμό τόσο για αυτά που κρυολόγησαν από το ρεύμα που έμπαζε από τα μονίμως ανοιχτά για αυτούς δημοσιογραφικά παράθυρα, όσο και για άλλα που μοιάζουν εδώ και αρκετό καιρό να χάνουν τη φωνή τους σε βαθμό που να μην ακούγεται από το στόμα τους τίποτα άλλο παρά ψίθυροι. 

Στη μια μεριά του σάκου, σε μια θήκη, είδαμε ένα τσουβάλι κάρβουνα. Αρχικά, θεωρήσαμε ότι θα μοιραστεί σε όλους όσους χάσουν στον εορταστικό «μουτζούρη», αλλά τελικά, είναι το «δώρο» όλων εκείνων των «κακών παιδιών» που εγωιστικά ευχήθηκαν να μαζέψουν αποκλειστικά στα δικά τους σπίτια, τα κάθε λογής καλούδια των εορτών αντί να τα μοιραστούν με τον «φτωχό», τον «ασθενή», τον «οδοιπόρο».

Στην ίδια θήκη βρήκαμε, επίσης, και ένα εμβόλιο ανθρωπιάς, το οποίο θα εγχέεται σε όσους κρίνουν την αλληλεγγύη και την αξιοπρέπεια με τα δικά τους μέτρα και σταθμά. Σε αυτούς αναμένεται να προστεθούν τα μέλη των σωμάτων ασφαλείας, που καταχρώμενα τη θέση τους, επιβάλλονται δια του νόμου ή δια ροπάλου, μέχρι να μετατραπούν σε «ανασφαλείας». 

Για τα καλά παιδιά, από την άλλη μεριά του σάκου, εντοπίσαμε γιγαντιαίες συσκευασίες βαλεριάνας για τον κατευνασμό κάθε έντασης και άγχους που η όλη συγκυρία μοιάζει να έχει πυροδοτήσει από τη αναγκαστική και αναπόδραστη συμβίωση με τα παιδιά, τα πεθερικά και την προβληματική σύνδεση στο Internet.

Ακόμη, βρήκαμε παιχνίδια, όπως άβακες (αριθμητήρια) για τη διευκόλυνση όσων ενδιαφέρονται να λύσουν τις εξισώσεις με τους αριθμούς των rapid tests, των κρουσμάτων και των διαθέσιμων ΜΕΘ αλλά και τα διαρκώς τροποποιούμενα προς τα κάτω ποσοστά της ύφεσης. Επίσης, εντοπίσαμε την ειδική έκδοση του δημοφιλούς παιχνιδιού Jenga του πότε θα καταρρεύσει η υπομονή όλων εκείνων που ζουν σε καθεστώς εργασιακής, επαγγελματικής και οικονομικής ανασφάλειας, αλλά και ειδικές ρουλέτες που, αντί για νούμερα, έχει τις ημερομηνίες του πότε θα κάνει ξαστεριά και θα ανοίξει το λιανεμπόριο και τα σχολεία.

Τέλος, βρήκαμε, κάτω κάτω στον σάκο, έναν πάκο χαρτιά, τα οποία θα δοθούν αυστηρά στις εταιρείες Courier, για να εξυπηρετήσουν τις ατέλειωτες ανάγκες τους για ειδοποιητήρια παραλαβής σε όλους όσους περιμένουν από το Black Friday μέχρι σήμερα τις αγορές τους. Οι φήμες ότι τα χαρτιά που θα περισσέψουν, θα χρησιμοποιηθούν από τους κατά τόπους δικαστικούς επιμελητές για κλητεύσεις σε πλειστηριασμούς από το νέο έτος, κρίνονται ως «μικροπολιτική μικροπρέπεια».

(Οι γράφοντες και ο Άγιος Βασίλης αποποιούνται κάθε ευθύνη ομοιότητας περιστάσεων με την πραγματικότητα, και σας εύχονται από τα βάθη του... σάκου τους Καλά Χριστούγεννα και Χρόνια Πολλά

Ο συνεργάτης του InVeria.gr Απόστολος Μοσχόπουλος είναι απόφοιτος Αγγλικής Φιλολογίας και αρθρογραφεί στην μόνιμη στήλη "Στήλη... Άλατος" κάθε Παρασκευή. 
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο