Στο κλείσιμο της Παγκόσμιας Ημέρας ΑμεΑ: Δύο πολιτικά μηνύματα και ένα... παραμύθι από την Εύη Μπέρσου


Στο κλείσιμο της Παγκόσμιας Ημέρας για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες δημοσιεύουμε τα μηνύματα του Δημάρχου Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη και του βουλευτή Ημαθίας Λάζαρου Τσαβδαρίδη για την Ημέρα, αλλά και ένα παραμύθι από την Βεροιώτισσα παιδαγωγό Εύη Μπέρσου, με τίτλο ''Το φτερωτό άλογο''.

Το βίντεο με το παραμύθι της Εύης Μπέρσου


Τα μηνύματα

Μήνυμα Λάζαρου Τσαβδαρίδη για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

"Σεβασμός στη διαφορετικότητα, σεβασμός στο δικαίωμα όλων για προσβασιμότητα!
Η κοινωνία μας και ο πολιτισμός μας κρίνονται καθημερινά από το πώς αντιμετωπίζουμε την αναπηρία.
Η σημερινή Παγκόσμια ημέρα ατόμων με Αναπηρία ας μας υπενθυμίσει ότι καθημερινό μας χρέος, τόσο ως πολίτες όσο και ως Πολιτεία, είναι να αγωνιζόμαστε για να μην χρειάζεται πια ειδική ημέρα για να διασφαλίζεται το απολύτως αυτονόητο.
Η αξιοπρέπεια της ευαίσθητης αυτής κατηγορίας συνανθρώπων μας και οι ίσες ευκαιρίες για μόρφωση, επαγγελματική αποκατάσταση και προσωπική και οικογενειακή ευημερία."

Μήνυμα Δημάρχου Βέροιας για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία 

«Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία αποτελεί κάθε χρόνο μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να κάνουμε τον απολογισμό μας σχετικά με το επίπεδο αλληλεγγύης της κοινωνίας μας απέναντι στους συμπολίτες μας με ειδικές δεξιότητες και ανάγκες. Είναι μια υπενθύμιση προς όλους ότι έχουμε την ιερή υποχρέωση να εξασφαλίσουμε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα προς όλους εκείνους που αγωνίζονται καθημερινά με αξιοπρέπεια για όσα θεωρούνται από τους περισσότερους από εμάς ως δεδομένα. 
Η ποιοτική αναβάθμιση της ζωής των ΑμΕΑ  και ο βαθμός εκπαιδευτικής, επαγγελματικής και κοινωνικής ενσωμάτωσής τους συνιστούν αδιαμφισβήτητους δείκτες κοινωνικής προόδου και πολιτισμικής ανάπτυξης για κάθε κοινωνία. 
Για το Δήμο Βέροιας η ενσωμάτωση των Ατόμων με Αναπηρία στην πολιτική, κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική ζωή του τόπου μας αποτελεί διαχρονική προτεραιότητα, έχοντας μέχρι σήμερα συμβάλλει έμπρακτα στη βελτίωση των απαραίτητων υποδομών και στηρίζοντας κάθε δράση και συνεργασία που αποσκοπεί στην αναβάθμιση της καθημερινότητας των ΑμΕΑ και των οικογενειών τους. Και αυτό θα συνεχίσουμε να πράττουμε, αγωνιζόμενοι με κάθε διαθέσιμο μέσο για την καθημερινή τους ευημερία». 
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο