Το "πασπάλισε" στο Σέλι - Τι συμφώνησαν Δ. Βέροιας και ΧΚ


Από το απόγευμα της Παρασκευής (11/12/2020) ξεκίνησε χιονόπτωση στο Σέλι, αφήνοντας λευκό πέπλο στον οικισμό, στο βουνό και στο χιονοδρομικό κέντρο. 

Όπως φαίνεται στο στιγμιότυπο από την κάμερα στο Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου το χιόνι δεν είναι βέβαια αρκετό, αλλά άρχισε να νιώθει... χειμώνα σιγά - σιγά. Βέβαια, τι να το κάνεις, απάτητο θα μείνει φέτος, αλλά ας ελπίσουμε να γίνουν όλες οι κατάλληλες προετοιμασίες ώστε του χρόνου να μπορέσει να "ρεφάρει". 


Προγραμματική σύμβαση του Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου με το Δήμο Βέροιας


Εν τω μεταξύ, την Τετάρτη (9/12) ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης και ο πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης του ΕΧΚ Σελίου Γιώργος Μιχαλιάς υπέγραψαν προγραμματική σύμβαση για λογαριασμό των φορέων που εκπροσωπούν. 

Σύμφωνα με την προγραμματική σύμβαση, ο Δήμος Βέροιας, μέσω των υπηρεσιών του, θα παρέχει τεχνική βοήθεια και υποστήριξη στους σχεδιασμούς της Διοικούσας Επιτροπής, εκπονώντας τις σχετικές μελέτες και διασφαλίζοντας τις αναγκαίες αδειοδοτήσεις για τα νέα έργα υποδομής που σχεδιάζονται. Από την πλευρά της η Διοικούσα Επιτροπή, αναλαμβάνει την υποχρέωση να εξασφαλίσει τους χρηματοδοτικούς πόρους για την υλοποίησή των έργων.   

Επιπλέον, η προγραμματική σύμβαση προβλέπει το σχεδιασμό συγκεκριμένων έργων υποδομής, όπως μεταξύ άλλων, την εγκατάσταση συστημάτων τεχνητής χιόνωσης, αλλά και νέου συστήματος έκδοσης και ελέγχου εισιτηρίων πρόσβασης στους αναβατήρες και σε άλλες υποδομές του Χιονοδρομικού, για μεγαλύτερη διαφάνεια και μικρότερο χρόνο αναμονής των χιονοδρόμων.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου που εκδόθηκε από το Δ. Βέροιας, η συνεργασία του Δήμου Βέροιας και του ΕΧΚΣ θα αντιμετωπίσει ολιστικά το ζήτημα της ωρίμανσης των υπό σχεδιασμό έργων (εκπόνηση μελετών, λήψη αδειοδοτήσεων, σύνταξη τευχών δημοπράτησης κλπ) στο Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου, ενώ θα επιφέρει αποτελέσματα στην γενικότερη τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Βέροιας κατά τους χειμερινούς μήνες, προσφέροντας, παράλληλα, νέες δυνατότητες για την άθληση και την αναψυχή των επισκεπτών.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο