Βέροια: 1 (στα 210) θετικό αποτέλεσμα στα rapid test!


Με μικρότερη συμμετοχή κόσμου ολοκληρώθηκε η 2η διαδικασία των rapid test στο Μακροχώρι Βέροιας το μεσημέρι της Τρίτης 22 Δεκεμβρίου 2020.

Όσον αφορά στα αποτελέσματα, από τους 210 πολίτες που προσήλθαν, μόνο 1 άτομο βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό. 


Ενημέρωση - Η επίσημη ενημέρωση από τον Δ. Βέροιας:

Ολοκληρώθηκε ο δεύτερος δειγματικός έλεγχος για COVID 19 στο Δήμο Βέροιας 
Κάτω από 0,005% ο δείκτης θετικότητας σε 210 δείγματα 

Ολοκληρώθηκε ομαλά, σε διάστημα μόλις μερικών εβδομάδων, και ο δεύτερος δωρεάν δειγματοληπτικός έλεγχος του Δήμου Βέροιας για την ανίχνευση κορονοϊού σε συνεργασία με το κλιμάκιο των Κινητών Ομάδων Υγείας Ημαθίας του ΕΟΔΥ και με την τεχνική υποστήριξη της 1ης Μεραρχίας Πεζικού, της Τροχαίας Βέροιας και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. 
Η διενέργεια δωρεάν μαζικών δειγματοληψιών (rapid tests) σε κατοίκους του Δήμου Βέροιας πραγματοποιήθηκε, το πρωί της Τρίτης 22 Δεκεμβρίου 2020, στο χώρο στάθμευσης του ΕΑΚ Μακροχωρίου με τη μέθοδο drive through, ακολουθώντας πιστά όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα και εφαρμόζοντας τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των πολιτών. Από την πλευρά του Δήμου Βέροιας, καθ’ όλη τη διάρκεια των ελέγχων, επέβλεπε τη διαδικασία, ο Ιατρός και Δημοτικός Σύμβουλος, Κώστας Ρίζος. 
Συνολικά ελέγχθηκαν 210 δείγματα εκ των οποίων μόνο ένα δείγμα βρέθηκε θετικό, με το δείκτη θετικότητας να διαμορφώνεται πλέον στο 0,0047%. Το αποτέλεσμα του ελέγχου επιβεβαιώνει τη διαφαινόμενη μείωση του επιδημιολογικού φορτίου σε τοπικό επίπεδο αλλά και την ανάγκη τήρησης των απαραίτητων μέτρων απ’ όλους κατά το διάστημα των εορτών ώστε να διατηρηθεί η σημερινή θετική επιδημιολογική εικόνα.   
Τέλος, ο Δήμος Βέροιας ευχαριστεί όλους όσοι συνέβαλαν στην ομαλή πραγματοποίηση της διαδικασίας. 
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 ΣχόλιαΚάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο