Πως ο Μητσοτάκης "άδειασε" όσους από τη ΝΔ αντιδρούσαν για την επέκταση στα 12 μίλια το 2018


Αποκαλυπτική για τον τρόπο που πολιτεύεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θεωρούν στον ΣΥΡΙΖΑ την χθεσινή παρουσία του στην Βουλή. Αιτία οι αποστάσεις που πήρε από κορυφαία στελέχη του κόμματός του που το 2018 τάσσονταν κατά της επέκτασης των 12 μιλίων στο Ιόνιο, όταν το πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή με το περιεχόμενο του νομοσχεδίου που ψηφίστηκε χθες, Τετάρτη (21/1/2021) από 284 βουλευτές. 

Η αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, δεν έκρυψαν την εντύπωση που τους προκάλεσε η... άνεση με την οποία ο πρωθυπουργός διαφοροποιήθηκε από τις δηλώσεις βουλευτών και υπουργών του, αντί να αναλάβει την ευθύνη γι' αυτές ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Δεν έλλειψαν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που αναρωτήθηκαν αν αυτό θα επαναληφθεί και στο άμεσο μέλλον με την πανδημία. Έτσι ώστε εφόσον διαπιστωθούν λάθη διαχείρισης, το βάρος να φορτωθεί σε άλλους, αναφέροντας ονομαστικά και τον Σωτήρη Τσιόδρα

Η συζήτηση στην Βουλή
Κατά την διάρκεια της συζήτησης στην Βουλή για την επέκταση της Αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 μίλια, τόσο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ όσο και οι βουλευτές του κόμματος αναφέρθηκαν σε συγκεκριμένα στελέχη της Ν.Δ που το 2018 είχαν ταχθεί αντίθετα στην προοπτική της επέκτασης της Αιγιαλίτιδας Ζώνης των 12 ναυτικών μιλίων στο Ιόνιο. Ανάμεσα τους κατέγραψαν τον νυν υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, τον τομεάρχη Εξωτερικών Γιώργο Κουμουτσάκο -που είχε δηλώσει αντίθετος στην επέκταση σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής - αλλά ακόμη και τον στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού, τον Γιώργο Γεραπετρίτη και την πρώην Υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη.

Απαντώντας σε αυτή την κριτική ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε χαρακτηριστικά στην δευτερολογία του: «Είναι αλήθεια ότι το 2018, πριν από δύο χρόνια, υπήρχαν και στη Νέα Δημοκρατία απόψεις, σκέψεις κατά το πόσο αυτή η επέκταση σε εκείνη τη χρονική συγκυρία –αναφέρομαι σε μία επέκταση χωρικών υδάτων, η οποία θα γινόταν πριν από την οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης- θα ήταν ωφέλιμη. Προσωπικά, δεν είδα να ανασύρατε κάποια δικιά μου δήλωση για το θέμα, γιατί εγώ προσωπικά για το θέμα αυτό δεν είχα τοποθετηθεί, επειδή αντιλαμβανόμουν την περιπλοκότητά του».

Επίσης, αναφέρθηκε στα συλλαλητήρια ενάντια στην συμφωνία των Πρεσπών όπου συμμετείχε ο Αντώνη Σαμαράς και πολλά άλλα στελέχη της Ν.Δ πως «πράγματι είχαν αρκετά γραφικά στοιχεία και ενδεχομένως σε αυτές να είχαν εμφιλοχωρήσει και κάποιοι θύλακες της ακροδεξιάς».

Άμεση ήταν η αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα που εγκάλεσε τον πρωθυπουργό ότι «μας κάνετε τον αθώο του αίματος. Εκτός αν για όλα ισχύει το "Δεν τα είπα εγώ. Τα είπαν τα στελέχη μας και εγώ είμαι εκτός κάδρου"».

Ακολούθως, ο πρώην υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς επισήμανε στην ομιλία του: «δεν περιποιεί τιμή σ’ ένα κόμμα, όπως η Νέα Δημοκρατία, με το μέγεθός του και τον ρόλο που διεκδικεί να παίξει, να έχει έναν Αρχηγό, ο οποίος να λέει: "Δεν το είπα εγώ. Το είπε ο Κουμουτσάκος". Αυτό δεν είναι σοβαρό. Και είναι πολύ κακή παρακαταθήκη για το πώς λειτουργεί ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης. Διότι αύριο, μεθαύριο, μπορεί να ανέβει σε αυτό το Βήμα, να έχουμε αρνητικές εξελίξεις σε άλλα πεδία και να μας πει: "Δεν το έκανα εγώ. Μου τα έλεγε ο Τσιόδρας". Συνεννοούμαστε νομίζω».

Πηγή: news247.gr
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο