Πάμε σε μερικό άνοιγμα της αγοράς από Δευτέρα 18 Ιανουαρίου;


Τα θετικά επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων ημερών και η πρόθεση της κυβέρνησης να επανέλθει η απαραίτητη ισορροπία στην οικονομική δραστηριότητα φαίνεται πως οδηγούν στην επαναλειτουργία της αγοράς από την ερχόμενη Δευτέρα (18/1/2021) και το άνοιγμα κάποιων καταστημάτων.

Προς αυτή την κατεύθυνση «έδειξε» και ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη συνέντευξή του στον AΝΤ1, λαμβάνοντας υπόψη και τη χειμερινή εκπτωτική περίοδο που ήδη «τρέχει» τύποις. Μολαταύτα, το άνοιγμα το καταστημάτων τελεί υπό την αίρεση της θετικής εισήγησης των ειδικών, η οποία θα διατυπωθεί μεθαύριο Παρασκευή για να ληφθούν αποφάσεις και ν’ ανακοινωθούν από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά στην τακτική απογευματινή ενημέρωση.

Προφανώς αν δεν υπάρξει θετική εισήγηση από τους ειδικούς δεν θα υπάρξει και σχετική απόφαση από την κυβέρνηση, αλλά, με δεδομένη την πρόθεση να λειτουργήσει η αγορά, όπως εκφράστηκε και από τον πρωθυπουργό, ήδη έχει ξεκινήσει η προετοιμασία από τα αρμόδια υπουργεία και τους φορείς για το έδαφος που θα οδηγήσει τους ειδικούς σε θετική εισήγηση.

Θεωρείται δεδομένο, για παράδειγμα, ότι οδηγούμαστε σε επιστροφή στο καθεστώς που ίσχυσε την εορταστική περίοδο με το click away και όχι σε πλήρη επαναλειτουργία, με μοναδική εξαίρεση βιβλιοπωλεία, κομμωτήρια και καταστήματα μανικιούρ – πεντικιούρ κτλ.

Ενδεχομένως δε και μ’ ένα βήμα μπροστά: την καθιέρωση του λεγόμενου click in shop για τα καταστήματα ένδυσης και υπόδησης. Να κλείνονται, δηλαδή, ραντεβού για τους πελάτες, προκειμένου να δοκιμάζουν επί τόπου ρούχα και παπούτσια.

Πηγή: newsit.gr
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο