Αλήθεια ή... όχι: Ο πολιτιστικός καζαμίας 2021 στη Βέροια!


Είναι αλήθεια ότι η επιτυχία είναι πολύ γλυκιά. Αλλά επίσης είναι αλήθεια ότι πολλές φορές έχει και το τίμημα της. 

Έτσι η στήλη ως έχουσα την πρωτοκαθεδρία στις αποκλειστικές ειδήσεις στα τεκταινόμενα του πολιτισμού της πόλης μας (από ταπεινότητα και μετριοφροσύνη σκίζουμε) δέχτηκε αφόρητες πιέσεις από την εργοδοσία (βλέπε inveria.gr) να καταρτίσει τον πολιτιστικό καζαμία του 2021 της πόλης μας. 

Μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις κατόρθωσε να αποσπάσει από την εργοδοσία την υπόσχεση ότι έστω και μία πρόβλεψη να επαληθευθεί η στήλη και οι συνεργάτες της θα διατηρήσουν την θέση τους.

Έτσι:

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2021:
Δεν γίνεται τίποτα στον πολιτισμό της πόλης μας. Μετά την απόρριψη της πρότασης της υπηρεσίας για τις εκδηλώσεις των γιορτών από το Δ.Σ. της ΚΕΠΑ, για πρώτη φορά, η υπηρεσία κάνει συνεδρίες με γνωστό ψυχολόγο για να συνέλθει. Ο Τσίπρας στέλνει μήνυμα συμπαράστασης (ως ιδεολογικά συγγενής) που λέει... και η πρώτη φορά αριστερά έκανε καιρό να συνέλθει μετά την απώλεια της εξουσίας, κουράγιο

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2021:
Όπως λέει και το τραγούδι... ιστορία γράφουν οι παρέες... Με αφορμή τις αποκριές εμφανίζονται δύο μεταμφιεσμένοι-ες, ντυμένοι-ες ως αποκλειστικοί πρέσβεις-πρέσβειρες του πολιτισμού της πόλης μας. Οι κακές γλώσσες λένε ότι είναι κορίτσια (ώριμα βέβαια και το παρατσούκλι τους είναι η ψηλή και η κοντή). Κρατούν στα χέρια τους άρπες και φωνάζουν στα γαλλικά CULTURE NOUS SOMMES (o πολιτισμός είμαστε εμείς)

ΜΑΡΤΙΟΣ 2021:
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα νερού η αρμόδια υπηρεσία της ΚΕΠΑ λαμβάνοντας υπόψη και τους καταστατικούς σκοπούς της όπως το περιβάλλον προτείνει και η ΔΕΥΑΒ αποδέχεται και χρηματοδοτεί το εξής event: Τεράστιες ποσότητες νερού διοχετεύονται μέσω καναλιού από το σιντριβάνι της Ελιάς και πέφτουν στον κάμπο της Βέροιας. Το γεγονός ονομάζεται οι καταρράκτες του Νιαγάρα στην Βέροια- προσφορά της ΚΕΠΑ. Η οικονομική υπηρεσία της ΚΕΠΑ προτείνει το νερό που θα πέσει στον κάμπο να χρεωθεί στους αγρότες για να ποτίσουν τα χωράφια τους και να έχει έσοδα η επιχείρηση. Δεν ξέρεις εσύ χωριάτη του απαντούν οι πρέσβεις-πρέσβειρες του πολιτισμού.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2021
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα θεάτρου που φέτος θα γιορταστεί Απρίλη για πρώτη φορά συνεργάζονται ΚΕΠΑ και ΔΗΠΕΘΕ. Το γεγονός λόγω της σημασίας του εντάσσεται στο πλαίσιο των εορτασμών των 200 χρόνων της Ελληνικής Επανάστασης, ενώ οι πρωτεργάτες της κίνησης προτείνονται για το Νόμπελ Ειρήνης.

ΜΑΙΟΣ 2021
Λόγω της πανδημίας δεν γίνεται για δεύτερη χρονιά η ετήσια συνάντηση χορού. Η αρμόδια υπηρεσία της ΚΕΠΑ μαζί με την διεύθυνση της σχολής χορού, σε ένδειξη απελπισίας χορεύουν στους ρυθμούς... Μπήκαν μωρέ παιδιά τα γίδια στο μαντρί.

ΙΟΥΝΙΟΣ 2021
Επειδή οι ντόπιοι καλλιτέχνες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την μη πραγματοποίηση των εκδηλώσεων των γιορτών του 2020, δεν συμμετέχουν στις εκδηλώσεις της ΚΕΠΑ, αυτή προσκαλεί καλλιτέχνες από τις πέντε ηπείρους για την Εύηχη Πόλη και συγκεκριμένα από Γουατεμάλα, Μποτσουάνα, Ομάν
Μπρουνέϊ και Μολδαβία. Οι καθαρές αμοιβές τους είναι 1500€ λέει η αρμόδια υπηρεσία και ξεμπερδεύει.

ΙΟΥΛΙΟΣ 2021
Από την Ουαγκαντούγκου πρωτεύουσα της Μπουρκίνα Φάσο έρχεται πρόσκληση προς το Δ.Σ. της ΚΕΠΑ που λέει... Θαμπωμένοι από την λάμψη των εκδηλώσεων σας, προσκαλούμε την αρμόδια υπηρεσία για να μας κάνει σεμινάρια. Θρίαμβος της εξωστρέφειας αναφωνούν οι πρέσβεις-πρέσβειρες.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2021
Έγινε θαύμα. Το ΔΗΠΕΘΕ έδωσε παράσταση και έχει έσοδα 40.000€ από εισιτήρια. Οι μόνιμοι γκρινιάρηδες σχίζουν τα πτυχία τους και αποσύρουν την άποψη τους για συγχώνευση  ΚΕΠΑ-ΔΗΠΕΘΕ. Αντίθετα προτείνουν τώρα εξαγορά της ΚΕΠΑ από το ΔΗΠΕΘΕ.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2021
Στέλνεται αποστολή στην Μπουρκίνα Φάσο για ανεύρεση της αρμόδιας υπηρεσίας εκδηλώσεων της ΚΕΠΑ η οποία αγνοείται. Τελικά ανακαλύπτεται στην ζούγκλα. Ήταν πολύ καλή και την κρατήσαμε λίγο παραπάνω λέει απολογούμενος ο Υπουργός Πολιτισμού της χώρας.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2021
Εορτάζονται μαζί οι επέτειοι της απελευθέρωσης της Βέροιας από τους Τούρκους και η επέτειος του ΟΧΙ στον χώρο τεχνών. Έτσι επιτυγχάνουμε οικονομίες κλίμακας αναφωνεί η οικονομική υπηρεσία της ΚΕΠΑ και κραυγάζει Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2021
Η παιδική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ θριαμβεύει εισπρακτικά ανεβάζοντας παιδική όπερα, πρόταση που είχε απορρίψει παλιότερα η ΚΕΠΑ. Καληνύχτα Βέροια αυτός ο κόσμος δεν θα αλλάξει ποτέ λέει απογοητευμένος ο εκ Θεσσαλονίκης εισηγητής της πρότασης.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2021
Έχοντας ψυχολογικά τραύματα από τη απόρριψη της πρότασης για εκδηλώσεις τις γιορτές του 2020, η υπηρεσία της ΚΕΠΑ δεν εισηγείται καμία εκδήλωση στην Βέροια. Αφήνει ελεύθερους τους Βεροιώτες να επισκεφτούν την Δράμα, τα Τρίκαλα την Νάουσα και την Θεσσαλονίκη και η ίδια το ρίχνει στα ψώνια. Τελευταία εθεάθη σε κατάστημα με αξεσουάρ και τσάντες.

Τι λέτε θα πετύχουμε καμία πρόβλεψη;

Με εκτίμηση, 

Ο Επιμελητής της στήλης
 
(Την  μόνιμη στήλη "Αλήθεια ή... όχι;"  επιμελείται εξωτερικός συνεργάτης του InVeria.gr και παρουσιάζεται κάθε Δευτέρα πρωί) 

 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο