"Αλήθεια ή... όχι": Τα "μαύρα" του Πολιτισμού...


Αγαπητό InVeria.gr,

Καταρχάς να ευχηθώ Καλή Χρονιά σε σένα, τους συνεργάτες και τους αναγνώστες σου! 

Στο θέμα μας: Είναι αλήθεια ότι στον χώρο του Πολιτισμού δεκαετίες τώρα, αφέθηκε από την πλευρά της Πολιτείας κυρίως (με την ύπαρξη όμως και άλλων που ανέχτηκαν ή επωφελήθηκαν από την κατάσταση), η ύπαρξη μαύρων ζωνών γύρω από οικονομικά, ασφαλιστικά θέματα των επαγγελματιών του πολιτισμού. 

Σε αυτό έχει απόλυτο δίκιο η νυν Υπουργός Πολιτισμού. Όλες αυτές οι παθογένειες δημιούργησαν και αδικίες το τελευταίο διάστημα, όταν καταβαλλόταν η αποζημίωση ειδικού σκοπού. Το μητρώο καλλιτεχνών που δημιούργησε το ΥΠΠΟ λειτουργεί προς την σωστή κατεύθυνση. Ήδη έχουν εγγραφεί άνω των 16.000 καλλιτεχνών, έχουν προστεθεί νέες ειδικότητες και υπάρχει η δυνατότητα πολλαπλών ειδικοτήτων. 

Καλό λοιπόν θα ήταν όταν και αν η ΚΕΠΑ αποφασίσει να λειτουργήσει το μητρώο ντόπιων καλλιτεχνών (έχουν περάσει περίπου επτά μήνες από την αναγγελία ίδρυσης του), να ζητήσει από όλους όσους θα ήθελαν να εγγραφούν, την εγγραφή τους στο μητρώο επαγγελματιών πολιτισμού του Υπουργείου Πολιτισμού. 

Έτσι θα συμβάλλει και αυτή πέραν των άλλων στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της, στην αποσαφήνιση αυτού του θολού έως τώρα τοπίου.

Με εκτίμηση, 
Ο Επιμελητής της στήλης
 
(Την  μόνιμη στήλη "Αλήθεια ή... όχι;"  επιμελείται εξωτερικός συνεργάτης του InVeria.gr και παρουσιάζεται κάθε Δευτέρα πρωί) 
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο