Δ. Βέροιας: Έργα ύψους 51,8 εκατ. ευρώ στον στρατηγικό σχεδιασμό


Δελτίο Τύπου από Δ. Βέροιας: 

Ο στρατηγικός σχεδιασμός η μόνη ασφαλής οδός για την τοπική ανάπτυξη 
- Έργα ύψους 51.857.019,13€ από το Δήμο Βέροιας για το σήμερα και το αύριο  

Η τοπική αυτοδιοίκηση οφείλει να δημιουργεί πραγματικές συνθήκες ανάπτυξης για τις τοπικές κοινωνίες μέσα από την εξασφάλιση νέων κονδυλίων και την υλοποίηση έργων υποδομής με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, την καλλιέργεια ευνοϊκών συνθηκών για νέες επενδύσεις και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. 

Βέβαια, η τοπική ανάπτυξη δεν έρχεται ούτε από τη μια μέρα στην άλλη αλλά και ούτε μέσα από επικοινωνιακούς χειρισμούς και δημόσιες σχέσεις. Αντίθετα, οι βιώσιμες συνθήκες ανάπτυξης δημιουργούνται μόνο σε στέρεες βάσεις ως αποτέλεσμα μακροχρόνιου σχεδίου που κατά την υλοποίησή του «παντρεύει» τις πραγματικές ανάγκες και δυνατότητες της τοπικής κοινωνίας με τα διαθέσιμα εργαλεία χρηματοδότησης. 

Στην κατεύθυνση αυτή, η Δημοτική Αρχή του Δήμου Βέροιας υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο και ρεαλιστικό στρατηγικό σχέδιο με σκοπό την αναβάθμιση της διοικητικής και επιχειρησιακής δυνατότητας του δήμου, τη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών, την αναβάθμιση και επέκταση των τοπικών υποδομών και δικτύων αλλά και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας ως άμεσο ή έμμεσο αποτέλεσμα των σχετικών επενδύσεων. Σχέδιο που βασίζεται στην επιστημονική γνώση, τη μελέτη, την προετοιμασία, την αποτελεσματική αξιοποίηση των διαθέσιμων ευρωπαϊκών και κρατικών χρηματοδοτήσεων, αλλά και τη βοήθεια της πολιτείας, ακολουθώντας τη μόνη ασφαλή οδό με εγγυημένα αποτελέσματα στο δρόμο για την τοπική ανάπτυξη. 

Το αποτέλεσμα αυτής της στρατηγικής είναι σήμερα ο Δήμος Βέροιας να υλοποιεί και να έχει δρομολογήσει έργα συνολικού ύψους 51.857.019,13€, εκ των οποίων 1.190.362,80€ σε διαδικασία ολοκλήρωσης, 17.309.765,23€ σε εξέλιξη, 18.468.556,19€ προς δημοπράτηση και 14.888.334,91€ υπό ένταξη, όπως φαίνεται αναλυτικά από τον παρακάτω πίνακα: 


Ο παραπάνω προϋπολογισμός έργων ύψους 51.857.019,13€ δεν αποτελεί απλά έναν αριθμό. Είναι χρήματα στην αγορά του Δήμου Βέροιας, είναι κονδύλια που προορίζονται για νέες επενδύσεις και την αναβάθμιση των δημοτικών υποδομών που με την σειρά τους θα μεταφραστούν σε νέες θέσεις εργασίας και νέα εισοδήματα στην περιοχή. Με την ίδια «γνώση» και την ίδια αποτελεσματική «δράση» και με την αρωγή της Δημοτικής Παράταξης «Βέροια Πρωτεύουσα Πόλη», η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει την αναπτυξιακή πορεία της Βέροιας προς το μέλλον. 

Τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί ότι με ίδια έσοδα του Δήμου Βέροιας υπάρχει μια πληθώρα άλλων μικρότερων έργων σε εξέλιξη ή υπό δημοπράτηση που δεν αναγράφονται στην παραπάνω λίστα.
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο