Δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης από την ΑΛΜΗ ΑΒΕΕ


Από την εταιρία ΑΛΜΗ ΑΒΕΕ (Αλεξάνδρεια Ημαθίας) ανακοινώθηκαν τα εξής:

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και καθ’ όλη τη διάρκεια του 2020 (μια πραγματικά δύσκολη χρονιά για όλους μας αλλά ιδιαίτερα για τους κοινωνικά ευάλωτους συμπολίτες μας), η ΑΛΜΗ ΑΒΕΕ στάθηκε αρωγός στην προσπάθεια της κάλυψης των αναγκών  ενός μεγάλου αριθμού κοινωνικών, εκπαιδευτικών και αθλητικών δομών και φορέων τόσο της περιοχής του Δήμου Αλεξάνδρειας όσο και της Κεντρικής Μακεδονίας.

Ενδεικτικά για το 2020 αναφέρουμε:

Κοινωνικά Παντοπωλεία (Δήμου Αλεξάνδρειας, Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους – Κατερίνης - Πλαταμώνος, Δήμου Χαλκηδόνας Θεσσαλονίκης, Δήμου Παιονίας Κιλκίς)

Μη-Κυβερνητικοί Οργανισμοί για την προστασία των παιδιών (Χαμόγελο του Παιδιού, Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης)

Σχολεία και εκπαιδευτικές δομές (υλικοτεχνική ενίσχυση ΓΕΛ Πλατέος-Κορυφής, 1ου ΓΕΛ Αλεξάνδρειας, Κέντρο Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας Απασχόλησης & Κατάρτισης ΑμεΑ «Τα Παιδιά της Άνοιξης»)

Πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι (Λέσχη Κινηματογράφου και Πολιτισμού Αλεξάνδρειας «Κινηματόδρασις», θεατρικές ομάδες, Αθλητικούς Συλλόγους Αλεξάνδρειας).

Η ΑΛΜΗ ΑΒΕΕ, μια από τις μεγάλες ανώνυμες εταιρίες της Κεντρικής Μακεδονίας και εκ των κορυφαίων του κλάδου της στην Ελλάδα, όντας αναπόσπαστο κομμάτι και αρωγός των τοπικών κοινωνιών, ακόμη και στις δύσκολες για όλους μας στιγμές παραμένει πιστή στη δέσμευσή της από την ημέρα της ίδρυσής της (πριν από 24 χρόνια) να συμβάλει με όποιο τρόπο μπορεί στο έργο δομών και φορέων.

Συνεπής στο σκοπό της και με υπευθυνότητα, η ΑΛΜΗ ΑΒΕΕ έχει θέσει στις προτεραιότητές της τη συνέχιση και διεύρυνση – με νέες στοχευμένες δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης – όλων των προγραμμάτων αρωγής που υλοποιεί με διάφορες μορφές (οικονομική, τεχνική και υλική βοήθεια).


Η ΑΛΜΗ ΑΒΕΕ συμμέτοχος στον κοινό αγώνα για την αντιμετώπιση της COVID-19


Η ΑΛΜΗ ΑΒΕΕ ήδη από τα τέλη Φεβρουαρίου του 2020 μπήκε, ως όφειλε, στη μάχη κατά της νόσου COVID-19, με στόχο την προστασία της υγείας των εργαζομένων σε αυτή και των θέσεων εργασίας, την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας των χώρων παραγωγής καθώς και την προστασία της τοπικής κοινωνίας.

Εναρμονιζόμενη με τη Νομοθεσία, τις οδηγίες των συναρμόδιων Φορέων (ΕΟΔΥ, ΕΓΓΠΠ, ΕΕΙΕΠ, ΕΦΕΤ, ΣΕΠΕ κλπ.), του Ιατρού Εργασίας και του Τεχνικού Ασφαλείας, η εταιρία έθεσε άμεσα σε εφαρμογή όλα τα απαιτούμενα μέτρα ενώ ταυτόχρονα συνέστησε αυστηρό πρωτόκολλο και Εταιρική Ομάδα Διαχείρισης COVID-19. Τα αυστηρότατα αυτά μέτρα ανανεώνονται και επικαιροποιούνται συνεχώς σύμφωνα με τις οδηγίες από τις Αρχές, με σκοπό την καλύτερη διαχείριση της πρωτόγνωρης αυτής υγειονομικής (και όχι μόνο) κρίσης που αντιμετωπίζουμε όλοι μας.

Για την υλοποίηση όλων των παραπάνω διατέθηκαν και θα διατίθενται για όσο καιρό απαιτηθεί ανθρώπινοι και οικονομικοί πόροι της εταιρίας, αφού είναι πλέον μέρος της «εταιρικής καθημερινότητας» απολυμάνσεις από εσωτερικό και εξωτερικό πιστοποιημένο εξειδικευμένο συνεργείο, αποστειρώσεις, απόκτηση και ανανέωση εξοπλισμού απολυμάνσεων και υγιεινής. Επίσης υιοθετήθηκαν αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας  της μονάδας παραγωγής (ενδεικτικά: ενίσχυση μέτρων ατομικής προστασίας, διαχείριση χρόνου με σκοπό την αποφυγή συνωστισμού, διαχείριση συμβάντων κλπ).

Η έγκαιρη, επιτυχημένη και αδιάλειπτη εφαρμογή των μέτρων οδήγησαν στο να λάβει η ΑΛΜΗ ΑΒΕΕ εύσημα από τους υπεύθυνους φορείς του ΕΟΔΥ, της Γενική Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, αλλά και του Μικτού Κλιμάκιου Ελέγχου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (Εθνική Αρχή Διαφάνειας, Τμήμα Εμπορίου και Ανωνύμων Εταιριών της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας, Α.Τ. Αλεξάνδρειας, ΣΕΠΕ), μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε στους χώρους της εταιρίας.

Ευχόμαστε – όπως όλοι – η πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση που όλοι μας βιώνουμε και μας έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό να τελειώσει το συντομότερο. Έως το τέλος αυτής της δυσάρεστης περιπέτειας πρέπει όλοι να βάλουμε τα δυνατά μας για την προστασία της υγείας μας, των δικών μας ανθρώπων και των συμπολιτών μας.

Συνεισφέροντας στον κοινό αυτό σκοπό η ΑΛΜΗ ΑΒΕΕ έχει προτεραιότητά της και τη νέα χρονιά την προστασία της υγείας όλων των εργαζόμενων σε αυτή, των οικογενειών τους, τη διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας και την προστασία της τοπικής κοινωνίας.
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο