Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας: Μετά την απαξίωση και την κοροϊδία ήρθε και ο αποκλεισμός από τον εμβολιασμό


Δελτίο Τύπου από Ιατρικό Σύλλογο Ημαθίας:

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας καλείται για άλλη μία φορά μέσα στις τελευταίες 10 ημέρες να γίνει αγγελιοφόρος δυσάρεστων γεγονότων στο χώρο της υγείας μέσα στην πανδημία Covid-19. 

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας μετά την απαξίωση και την πρόσφατη επίρριψη ευθυνών στους νοσοκομειακούς γιατρούς για τους θανάτους εκτός ΜΕΘ, συνεχίζει την αντίστοιχη απαξίωση και κοροϊδία για τον επικείμενο εμβολιασμό των ιδιωτών γιατρών. Η πρόσφατη υπόσχεση της πολιτικής ηγεσίας για άμεσο εμβολιασμό τους, που αποσπάστηκε μετά από μεγάλη πίεση τόσο του ΠΙΣ όσο και των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας αλλά και άλλων ενώσεων αυτοαπασχολούμενων γιατρών, φαίνεται να μην εκπληρώνεται. Οι ιδιώτες γιατροί που επιθυμούν να εμβολιαστούν έναντι της Covid-19 είναι ήδη καταγεγραμμένοι και τα πλήρη στοιχεία τους έχουν αποσταλεί στις αντίστοιχες υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας, της 3ης ΥΠΕ και του νοσοκομείου Ημαθίας εδώ και αρκετές ημέρες. Ενώ αναμενόταν η κλήση των ιδιωτών γιατρών τις προσεχείς ημέρες από τα τοπικά εμβολιαστικά κέντρα του κάθε νομού, εντελώς αιφνιδιαστικά και αδικαιολόγητα, με απόφαση του υπουργείου υγείας (12/01/2021, αρ. πρωτ. 33), άλλαξε ο σχεδιασμός στις 12/01/2021 και με σχετικό έγγραφο το υπουργείο κάλεσε τους ιδιώτες γιατρούς να κλείσουν ραντεβού μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr από τις 13/01/2021, γεγονός που αναστάτωσε τους ιδιώτες γιατρούς, αφού ουσιαστικά ήταν υπαναχώρηση στον αρχικό σχεδιασμό, ο οποίος κατά δήλωση τόσο του πρωθυπουργού, όσο και του υπουργού υγείας, θα ολοκληρώνονταν για το σύνολο των υγειονομικών μέχρι τις 20/01/2021.

Πράγματι, οι φόβοι και οι ανησυχίες επιβεβαιώθηκαν στις 13/01/2021, καθώς η μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων δεν αναγνωριζόταν από την παραπάνω πλατφόρμα και επομένως δεν μπορούσαν καν να κλείσουν ραντεβού. Όσοι λίγοι τυχεροί <<κατάφεραν>> να μπουν στο σύστημα, έκλεισαν ραντεβού για το μήνα Φεβρουάριο 2021(έως και 20/02/2021), σε μία περιοχή όπως η Κεντρική Μακεδονία, όπου ο κοροναϊός σαρώνει.  Και όλα αυτά ενώ οι νοσοκομειακοί γιατροί έχουν ήδη εμβολιασθεί και οι γιατροί των ιδιωτικών κλινικών ξεκίνησαν ήδη να εμβολιάζονται στις 13/01/2021. Προφανώς ο ιδιώτης γιατρός, ο γιατρός της γειτονιάς, ο γιατρός της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας- για την οποία επαίρονται διαχρονικά οι ηγεσίες του υπουργείου υγείας ότι θα σηκώσουν το βάρος της υγείας στη χώρα μας- θεωρούνται πολίτες δεύτερης κατηγορίας, ερμηνεία η οποία είναι η περισσότερο επιεικής. Αναρωτιόμαστε αν τελικά ο ιδιώτης γιατρός είναι υγειονομικός ή έχει κάποια άλλη ιδιότητα, θα μας διαφωτίσει άραγε κάποιος αρμόδιος;

Καλούμε για άλλη μία φορά την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να σοβαρευτεί και να σταματήσει τον εμπαιγμό και τις παλινωδίες, να εντάξει άμεσα του ιδιώτες γιατρούς στο εμβολιαστικό σχέδιο και να ξεκινήσει ο  αυτονόητος εμβολιασμός τους εντός της εβδομάδας. Να σταματήσει δε να αντιμετωπίζει ως παρίες ένα από τα υψηλότερα επιστημονικά και παραγωγικά δυναμικά της χώρας. Η αγανάκτηση των συναδέλφων μας έχει ήδη ξεχειλίσει με απρόβλεπτες συνέπειες. 

Καλούμε τον ΠΙΣ να επέμβει και να απαιτήσει την άμεση επαναφορά του εμβολιασμού του συνόλου των ιατρών από τα κατά τόπους εμβολιαστικά κέντρα σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο