«JE SUIS ARMENIEN»: Κυκλοφόρησε το νέο μυθιστόρημα του Βεροιώτη Λογοτέχνη Γ.Ξ. Τροχόπουλου


Κυκλοφόρησε το νέο μυθιστόρημα του Βεροιώτη Λογοτέχνη και γνωστού φαρμακοποιού της Βέροιας Γιώργου - Ξάνθιππου Τροχόπουλου, με τον τίτλο «JE SUIS ARMENIEN».

Η υπόθεση του μυθιστορήματος αναφέρεται στην ιστορία ενός ζευγαριού κατά την διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου (1914-1918) και την χρονική περίοδο της Αρμενικής Γενοκτονίας στην Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Το ζευγάρι -που γνωρίστηκε πολύ πριν κατά την διάρκεια των γυμνασιακών τους σπουδών στην Κωνσταντινούπολη- είναι ο Μουράτ Τουράκογλου, μετέπειτα Αξιωματικός του Οθωμανικού Στρατού και η Αννέν Πασουμιάν, κόρη Αρμένιου μεγαλέμπορου της Κωνσταντινούπολης.

Οθωμανική Αυτοκρατορία, με Σουλτάνο τον αιμοσταγή Αβδούλ Χαμίτ τον Β' που πραγματοποιεί  αιματηρές διώξεις κατά των Αρμενίων υπηκόων του (1896-1908).

Ιούλιος 1914: Έναρξη του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου με συμμετοχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στο πλευρό των Κεντρικών Δυνάμεων (Γερμανία- Αυστροουγγαρία- Βουλγαρία).

24 Απριλίου 1915 - Η επονομαζόμενη «Κόκκινη Κυριακή». Ημέρα που ουσιαστικά αρχίζει το πογκρόμ μαζικών διώξεων κατά των Αρμενίων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας από τους Νεότουρκους, δηλαδή η Αρμενική Γενοκτονία.

Τι θα γίνουν τελικά, ποια θα είναι η τύχη του ζευγαριού και των οικογενειών τους, στο πλαίσιο πάντοτε αυτών των ιστορικών γεγονότων;


Προλογίζει ο Αρχιεπίσκοπος των εν Ελλάδι Ορθοδόξων Αρμενίων, κ.κ. Κεγάμ Χατσεριάν.
Χορηγός της έκδοσης αυτού του μυθιστορήματος είναι ο κ. Νταρόν Σιμονιάν στη μνήμη του αείμνηστου πατέρα του  Σιμόν Οβε Σιμονιάν.
Το μυθιστόρημα αφιερώνεται στον Paul Tchorbadjian.

*Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει στη Βέροια, στη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα και στην  Κομοτηνή, εν ευθέτω χρόνω, λόγω της πανδημίας.
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο