Κάνναβη: 4 fun facts που δεν γνώριζες

Η κάνναβη έχει γίνει τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερα δημοφιλής και έχει αγαπηθεί από τους καταναλωτές για τις ευεργετικές της ιδιότητες. Η πιο γνωστή και θαυματουργή ουσία της είναι η κανναβιδιόλη, γνωστή και ως CBD!

Παρακάτω θα βρεις 5 fun facts που ίσως δεν γνώριζες για την κάνναβη και που θα σε κάνουν να τη λατρέψεις!

Η κάνναβη είναι απόλυτα νόμιμη και αξιόπιστη 

Η κάνναβη είναι ένα θεραπευτικό βότανο που μπορεί να βρεθεί σε όλα τα σημεία του πλανήτη. Χρησιμοποιείται ιατρικά από τα βάθη των αιώνων, ενώ υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που αποδεικνύουν πως η χρήση της χρονολογείται μέχρι και 5 ή 6 χιλιάδες χρόνια πίσω.

Συγκεκριμένα η φαρμακευτική κάνναβη περιέχει κάτω από 0,2 τετραϋδροκανναβιδιόλη (THC), πράγμα που την καθιστά απολύτως νόμιμη και ασφαλή στη χρήση της.

Οι θεραπευτικές ιδιότητες της κάνναβης

Ανάμεσα στα πολλά καλά που προσφέρει η κάνναβη, είναι και η αντιμετώπιση του γλαυκώματος. Η κάνναβη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία και την πρόληψη της οφθαλμικής νόσου του γλαυκώματος, η οποία αυξάνει την πίεση στο βολβό του ματιού, καταστρέφει το οπτικό νεύρο και προκαλεί απώλεια της όρασης. 

Η ύπαρξη του ενδοκανναβινοειδούς συστήματος

Είναι το σύστημα που υπάρχει στον οργανισμό μας και ανακαλύφθηκε πριν από 25 χρόνια.

Οι επιστήμονες προσπαθούσαν να καταλάβουν πως η τετραϋδροκανναβινόλη (THC), η οποία είναι ένα από τα βασικά συστατικά της κάνναβης, επηρεάζει το σώμα. Αυτό που ανακάλυψαν στην προσπάθειά τους, ήταν ένα εξαιρετικά περίπλοκο δίκτυο υποδοχέων κανναβινοειδών, το οποίο υπάρχει σε κύτταρα τόσο του κεντρικού, όσο και του περιφερικού νευρικού συστήματος. 

Δύο βασικά συστατικά του φυτού της κάνναβης

Η κανναβιδιόλη (CBD) είναι ένα από τα βασικά συστατικά του φυτού της κάνναβης, μαζί με την τετραϋδροκανναβινόλη (THC). Σε αντίθεση όμως με την τελευταία, η κανναβιδιόλη δεν έχει κατασταλτική δράση.

Για χιλιάδες ανθρώπους παγκοσμίως, το CBD έχει αποτελέσει μια εναλλακτική μορφή θεραπείας, η οποία παρέχει αποτελεσματική ανακούφιση από πόνο, φλεγμονή, κατάθλιψη, άγχος, διαταραχές όρεξης και εθισμούς.

Θέλεις να μάθεις περισσότερα για την κάνναβη & τις ιδιότητές της; Μπες στο doctor weed & ενημερώσου ολοκληρωμένα.

 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο