Νέα ιστοσελίδα για το Λαογραφικό Μουσείο Πολυδενδρίου Ημαθίας!


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πολυδένδρου Ημαθίας είναι στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσει το λογότυπο και τον νέο διαδικτυακό τόπο του Λαογραφικού Μουσείου Πολυδενδρίου Ημαθίας (https://polidendrifolkmuseum.gr).

Το Λαογραφικό Μουσείο Πολυδενδρίου Ημαθίας δημιουργήθηκε το 1988, με την ιδιωτική πρωτοβουλία και δαπάνες του Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυδένδρου Ημαθίας. Το Μουσείο στεγάζεται στην κτιριακή εγκατάσταση του σχολείου της κοινότητας Πολυδενρίου, το οποίο κτίστηκε τη δεκαετία του 1920 και αποτελεί χώρο γνώσης και πολιτισμού.

Είναι ανοιχτό στο κοινό και έχει ως έργο τη συλλογή, τη διατήρηση, τη μελέτη και την έκθεση αντικειμένων και στοιχείων του παρελθόντος και του παρόντος, που χαρακτηρίζουν τον ανθρώπινο λαϊκό πολιτισμό και το περιβάλλον του.

Το λογότυπο καθώς και ο ιστότοπος σχεδιάστηκαν και δημιουργήθηκαν από τον Μπάτσιο Δημήτριο (Msc Πληροφορικής – Ψηφιοποιήσης Πολιτιστικών Αγαθών) και τη Μπάτσιου Παρασκευή (Msc Ηλ. Μηχανικός & Πληροφορικής – Μουσειολογίας) και αποτελούν τον πυρήνα της ψηφιακής ταυτότητας του Μουσείου. Ως σύγχρονα εργαλεία μελέτης και επικοινωνίας σχεδιάστηκαν ώστε να προσφέρουν σε κάθε επισκέπτη τη δυνατότητα συνδετικότητας, ως στίγμα, μία αφετηρία, την οποία θα χρησιμοποιήσει ο ανθρώπινος νους, έτσι ώστε να σκεφτεί και να επιχειρήσει μια πολυεπίπεδη γνωριμία με τα αντικείμενα που φιλοξενεί το Μουσείο. 

Ο ιστότοπος παρέχει πλούσιο υλικό:
α) για τις συλλογές του Μουσείου,
β) για την ιστορία και τη συλλογή του,
γ) για την επίσκεψη σε αυτό,

ενώ παράλληλα δίνει και πρακτικές πληροφορίες για τη συμμετοχή του κοινού στις δράσεις, τη ζωή και την ανάπτυξη του Μουσείου.

Το Λαογραφικό Μουσείο Πολυδενδρίου Ημαθίας και ο νέος ψηφιακός του χώρος, αποτελεί τη γέφυρα που ενώνει το παρελθόν με το παρόν, το παλιό με το καινούργιο, το παραδοσιακό με το μοντέρνο. Αποσκοπεί να καταστεί σημείο αναφοράς για όλους τους ντόπιους αλλά και όλους τους Έλληνες, ώστε να αισθάνονται ότι τους αφορά, είναι γι΄ αυτούς τους ίδιους, για τη ζωή του τόπου τους, για τη ζωή των δικών τους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Πολυδένδρου Ημαθίας,

Πρόεδρος: Ειρήνη Αντωνακάκη
Αντιπρόεδρος: Θωμάς Μπάτσιος
Γραμματέας: Γεώργιος Σιαπάκας
Ταμίας: Αστέριος Μπάτσιος
Μέλος: Χρήστος Κεφτές
 
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο