Οργή του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας για τον Απ. Τζιτζικώστα: Θέλουμε να επενδύσουμε στην δουλειά μας και να συνεχίσουμε να υπάρχουμε, εσείς το επιθυμείτε;


Tα μέλη της Διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας έστειλαν επιστολή προς τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, εκφράζοντας την αγανάκτησή τους για την άνιση κατανομή κονδυλίων του ΕΣΠΑ.

Συγκεκριμένα η επιστολή αναφέρει τα εξής:

Αξιότιμε κύριε Περιφερειάρχα

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια και απογοήτευση για την άνιση κατανομή και κονδυλίων του ΕΣΠΑ όσον αφορά το πρόγραμμα ΔΙΕΞΟΔΟΣ.

Με βάση τα πρόσφατα αποτελέσματα που δημοσιεύτηκαν στις 29/12/2020 οι έμποροι της Βέροιας αποκλείστηκαν από την χρηματοδότηση των συγκεκριμένων κονδυλίων, ρίχνοντας στις  καλένδες το λιανεμπόριο και κατ’ επέκταση την τοπική οικονομία.

Από το πρώτο γενικό κλείσιμο τον Μάρτιο του 2020 το λιανικό εμπόριο υπέστη σοβαρό οικονομικό πλήγμα με δεδομένο ότι ήταν κλειστά και την περίοδο του Πάσχα. Το δεύτερο και πιο οδυνηρό γενικό κλείσιμο που διανύουμε οδηγεί τους εμπόρους-καταστηματάρχες σε αδιέξοδο διότι δεν υπάρχει «φως στο τούνελ».

Μια ελπίδα ανάσας ήταν για όλους μας η στήριξη του λιανεμπορίου από το συγκεκριμένο επενδυτικό εργαλείο και αυτή δυστυχώς αγνοήθηκε από του ιθύνοντες.

Ως πρόεδρος του Συλλόγου θα ήθελα να σας επισημάνω ότι εμείς εστιάζουμε λιγότερο στο «πόσες» επιχειρήσεις θα πάρουν αλλά στον «σκοπό» για τον οποίο θα πάρουν.

Η αξιοποίηση των όποιων διαθέσιμων πόρων πρέπει να γίνει ορθολογικά χωρίς να διαταραχθούν κοινωνικές ισορροπίες και δίχως αδικίες γιατί ραχοκοκαλιά της κάθε τοπικής κοινωνίας είναι το λιανεμπόριο.

Η παραγωγική μεγέθυνση φέρνει ισχυρή τοπική οικονομία, μεγαλύτερη παραγωγικότητα, σταθερές θέσεις εργασίας ενώ διευκολύνει και την εξωστρέφεια.

Με βάση όλα τα παραπάνω, υπάρχουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα για τον αποκλεισμό των συναδέλφων μας, πράγμα που είχε επισημάνει και η ΕΣΕΕ σε επιστολής της προς όλους τους περιφερειάρχες να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στο λιανεμπόριο αλλά δυστυχώς οι παρατηρήσεις μας και τα δίκαια επιχειρήματά μας δεν σας έπεισαν. 

Εμείς θέλουμε να επενδύσουμε στην δουλειά μας και να συνεχίσουμε να υπάρχουμε, εσείς επιθυμείτε κάτι τέτοιο;

Mε εκτίμηση
Για το ΔΣ
Η Πρόεδρος
Αθηνά Πλιάτσικα Τσιπουρίδου

  Κοινοποίηση
• Βουλευτές νομού Ημαθίας
• Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας
• Περιφερειακούς συμβούλους Κεντρικής Μακεδονίας 
• Δήμαρχο Βέροιας
• Πρόεδρο ΕΣΕΕ
• Πρόεδρο Επιμελητηρίου Ημαθίας
• Πρόεδρο Ομοσπονδίας εμπορικών συλλόγων Δυτικής και Κεντρ. Μακεδονίας
• Πρόεδρο ΚΕΠΑ ΑΝΕΜ 
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια