Το σκέφτονται...: Με χρονόμετρο οι αγορές των πολιτών!


Με το… ρολόι στο χέρι θα είναι πια για τα ψώνια τους στα καταστήματα οι καταναλωτές όπως όλα δείχνουν, μετά τις εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν το Σαββατοκύριακο στους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους της Αθήνας, αλλά και άλλων μεγάλων πόλεων της χώρας.

Οι εικόνες της αγοράς το Σαββατοκύριακο ανησύχησαν τους λοιμοξιολόγους με τους ειδικούς να φοβούνται για τρίτο κύμα και να μην αποκλείουν το ενδεχόμενο να μπει χρονόμετρο στα ψώνια των καταναλωτών μέσω της πλατφόρμας e-katanalotis.gov.gr

Η κυβέρνηση δείχνει έτοιμη να… πατήσει το κουμπί της αντίστροφης μέτρησης αλλά ακόμα και της αποστολής ειδικού κωδικού ώστε οι αστυνομικοί να μπορούν ευκολότερα να εντοπίσουν τους παραβάτες.

Η αποστολή των SMS στο 13033 αυξήθηκε κατά 13% φθάνοντας τα 4 εκατομμύρια. Το γεγονός αυτό έβαλε σε σκέψεις το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για μία νέα εφαρμογή που θα μπαίνει κόφτης στην αλόγιστη χρήση τους. Μέσω μίας εφαρμογής του e – katanalotis που θα μετρά αντίστροφα τη διάρκεια των αγορών.

«Μπορούν να υπάρξουν άλλα συστήματα σε σχέση με το χρονόμετρο αυτό που αναφέρατε για το e-katanalotis. Συζητάμε με τον Υπουργό Ανάπτυξης, τον κύριο Γεωργιάδη» δήλωνε χαρακτηριστικά το πρωί της Δευτέρας, 15.01.2021, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Πώς θα γίνονται τα ψώνια… με το χρονόμετρο
Σύμφωνα με τα πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, ο καταναλωτής θα μπορεί να μπαίνει μία φορά την ημέρα στην πλατφόρμα και θα πρέπει μέσα στο χρονικό περιθώριο που θα δίνεται να κάνει όλες τις αγορές του.

Στο «τραπέζι» του υπουργείου Ανάπτυξης έχουν μπει μια σειρά από μέτρα προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και να μην αναγκαστεί η κυβέρνηση να κλείσει ξανά τα καταστήματα.

Θα χρησιμοποιούμε την εφαρμογή, η οποία θα χρονομετρά τις ώρες που οι καταναλωτές κάνουν τις αγορές τους, μέσα από την πλατφόρμα του e-katanalotis.

Ο καταναλωτής είτε θα “κατεβάζει” από το κινητό του το χρονόμετρο από την εφαρμογή e-katanalotis, είτε θα μπορεί να στέλνει SMS με τον κωδικό 2 στο 13033 και να του αποστέλλεται link με το χρονόμετρο.

Το χρονόμετρο ενεργοποιείται και μετρά αντίστροφα τις 2 ή 3 ώρες, ενώ σημειώνεται πως θα επιτρέπεται μία φορά την ημέρα η ενεργοποίησή του. Τέλος, για τους ηλικιωμένους θα προβλέπεται συμπλήρωση ειδικού εντύπου με τις επιτρεπόμενες ώρες για ψώνια.

Πηγή: newsit.gr
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο