Χιονοδρομικά, ψάρεμα - κυνήγι και στο βάθος σχολεία και εστίαση - Τι εξετάζεται


Η προσπάθεια της κυβέρνησης να ικανοποιήσει όσο περισσότερους επαγγελματικούς κλάδους, που εκπέμπουν SOS λόγω lockdown, χωρίς όμως να άρει πλήρως τα περιοριστικά μέτρα κατά του κορονοϊού, εξελίσσεται σε μία δύσκολη άσκηση.

Ο σχεδιασμός για άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων από τις 25 Ιανουαρίου ή την 1η Φεβρουαρίου, με το σκεπτικό ότι πρόκειται για εποχιακή δραστηριότητα, επέφερε και αντιδράσεις, καθώς κατά τα λοιπά εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό.

Ως εκ τούτου θα έπρεπε να υπάρξουν εξαιρέσεις για όσους επισκέπτονται τα χιονοδρομικά κέντρα, με την απόδειξη της κράτησης σε ξενοδοχείο να αποτελεί το “διαβατήριο” για τη μετακίνηση. Αλλά το γεγονός ότι την ίδια στιγμή, οι υπόλοιποι πολίτες δεν θα μπορούν να μετακινηθούν, προκαλεί και αντιδράσεις σε μία κοινωνία που νιώθει κόπωση από τις οικονομικές και ψυχολογικές συνέπειες της πανδημίας.

Επιπλέον, οι κλάδοι για τους οποίους εξακολουθούν και ισχύουν περιορισμοί, έχουν αρχίσει να διαμαρτύρονται από την ώρα που άνοιξε ξανά και το λιανεμπόριο. Ιδιαίτερα έντονες είναι οι πιέσεις στην κυβέρνηση από τους κυνηγούς και τους ψαράδες, δύο ομάδες στις οποίες η ΝΔ παραδοσιακά πάντα κυριαρχούσε. Έτσι, ενώ αρχικά οι αποφάσεις για το κυνήγι και το ψάρεμα επρόκειτο να ληφθούν την άλλη εβδομάδα, το ζήτημα αυτό θα εξετασθεί “πακέτο” με τα χιονοδρομικά αυτή την εβδομάδα, σε σύσκεψη την Πέμπτη.

Εξετάζεται επίσης το άνοιγμα των πρακτορείων ΠΡΟΠΟ, με το επιχείρημα ότι πολλοί πολίτες, ιδίως ηλικιωμένοι, εξοφλούν λογαριασμούς σε αυτά και όσο παραμένουν κλειστά καταλήγουν να συνωστίζονται στις τράπεζες.

Το επόμενο βήμα θα είναι το άνοιγμα των γυμνασίων και λυκείων (το ενδεχόμενο να επέστρεφαν στα θρανία πρώτα μόνο οι μαθητές της Γ Λυκείου εγκαταλείφθηκε για τεχνικούς λόγους, καθώς οι καθηγητές δεν διδάσκουν μόνο σε μία τάξη και θα ήταν αδύνατο ταυτόχρονα να λειτουργεί η τηλεκπαίδευση), πιθανότατα στις αρχές Φεβρουαρίου.

Το άνοιγμα της εστίασης αργεί ακόμη και θα συζητηθεί από τα μέσα Φεβρουαρίου. Σε κάθε περίπτωση είναι δεδομένο ότι θα ανοίξουν πρώτα εστιατόρια και καφέ, αυστηρά για καθήμενους και μόνο σε εξωτερικό χώρο, καιρού επιτρέποντος και με την κυβέρνηση να επικαλείται την επιδότηση για θερμαντικά σώματα.

Πάντως η κυβέρνηση δεν εξετάζει ακόμη το ενδεχόμενο άρσης της απαγόρευσης νυχτερινής κυκλοφορίας ή της υποχρέωσης αποστολής SMS στο 13033, παρότι ή ακριβώς διότι η κινητικότητα τις ώρες λειτουργίας των καταστημάτων έχει ευλόγως αυξηθεί σημαντικά. Η Αττική εξάλλου παραμένει στο κόκκινο και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προειδοποίησε χθες στη σύσκεψη για το σχέδιο εμβολιασμού κατά του κορονοϊού ότι “τα μέτρα προστασίας θα μας συνοδεύουν τουλάχιστον έως το τέλος της άνοιξης”.

Πηγή: news247.gr
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο