Αλήθεια ή... όχι: Οι καταστατικοί σκοποί της ΚΕΠΑ Δ. Βέροιας και πόσο έχουν υλοποιηθεί


Το 2011 όταν υποχρεωτικά συγχωνεύθηκαν έξι δημοτικές επιχειρήσεις του Δήμου Βέροιας και των υπόλοιπων Δήμων, δημιουργήθηκε η ΚΕΠΑ. 

Στο καταστατικό ίδρυσης της (ΦΕΚ 1574/Β/2011), περιλαμβάνονταν 18 σκοποί, δείχνοντας ουσιαστικά έναν ενθουσιασμό και μία αισιοδοξία ότι θα μπορούσαν να υλοποιηθούν αυτοί οι σκοποί με το τότε υπάρχον προσωπικό και πιθανώς με εμπλουτισμό του με νέες ειδικότητες. 

Δέκα χρόνια ακριβώς μετά είναι αρκετό χρονικό διάστημα για ένα απολογισμό, δηλαδή το τι κατάφερε να υλοποιήσει η ΚΕΠΑ και τι όχι. Συμπεράσματα θα εξαχθούν στο τέλος της αναφοράς των σκοπών.

Ήδη την περασμένη εβδομάδα αναφερθήκαμε στην ίδρυση και λειτουργία των τεσσάρων μουσείων που προβλέπονται στο καταστατικό και δεν έγινε τίποτα σχεδόν (σκοπός Ν.8). 

Πάμε λοιπόν: 

Σκοπός Ν.17: η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών με σκοπό την υποβοήθηση του έργου της επιχείρησης. Η ανάπτυξη καινοτομιών στο χώρο του πολιτισμού και του περιβάλλοντος. Δεν νομίζω να έγινε κάτι άξιο αναφοράς. 

Σκοπός Ν. 16: η οργάνωση της προβολής του αστικού και φυσικού περιβάλλοντος αλλά και του συνόλου των πολιτιστικών δραστηριοτήτων και του πολιτιστικού αποθέματος της περιοχής (εκδόσεις, συμμετοχή σε εκθέσεις, οργάνωση εκθέσεων, διακίνηση σχετικού υλικού κλπ). Γνωρίζω για τρείς εκδόσεις τα τελευταία δέκα χρόνια, ενώ το περιοδικό Πολιτιστικά Δρώμενα δεν εκδίδεται πλέον εδώ και χρόνια. 

Σκοπός Ν.15: Ο σχεδιασμός και η ανάληψη δράσεων για την προστασία και την πολιτιστική, αισθητική και κοινωνική αναβάθμιση του αστικού και φυσικού περιβάλλοντος. Η προστασία, συντήρηση και αξιοποίηση συλλογών και υλικού που αφορούν το δομημένο ή μη αστικό περιβάλλον αλλά και το φυσικό περιβάλλον. Αγνοούνται οι σχεδιασμοί και οι δράσεις. 

Σκοπός Ν.9: Η οργάνωση και λειτουργία μουσικών συνόλων, ομάδων χορού και γενικά ομάδων που με τη δράση τους και τη λειτουργία τους προωθούν όλες τις μορφές τέχνης. Δεν γνωρίζω να οργανώθηκε και να λειτούργησε κάποιο νέο μουσικό σύνολο ή ομάδα χορού. 

Η συνέχεια την επόμενη εβδομάδα.

(Την  μόνιμη στήλη "Αλήθεια ή... όχι;"  επιμελείται εξωτερικός συνεργάτης του InVeria.gr και παρουσιάζεται κάθε Δευτέρα πρωί) 
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο