Αποχαιρετιστήρια επιστολή του ταξίαρχου της ΕΛ.ΑΣ. Διονύσιου Κούγκα


Αποχαιρετιστήρια Επιστολή Ταξιάρχου ε.ο.θ. Κούγκα Διονυσίου: Την Κυριακή 14/02/2021 ολοκληρώθηκε ο κύκλος της Υπηρεσιακής μου πορείας, καθόσον με Απόφαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Κρίσεων της ΕΛ.ΑΣ.,  αποφασίσθηκε η αποστρατεία μου μετά από τριάντα τέσσερα (34) χρόνια ενεργής και αδιάλειπτης παρουσίας.

Αυτονόητο είναι ότι για μένα αυτή η περίοδος είναι ιδιαίτερα φορτισμένη συναισθηματικά γιατί η θέση της αποστρατείας με βρίσκει σε έναν Νομό που γεννήθηκα, μεγάλωσα, πορεύθηκα προσωπικά και υπηρεσιακά και βέβαια αγάπησα. Σε έναν Νομό που θα συνεχίσω να ζω με τη νέα ιδιότητα του πολίτη, αντικρίζοντας τα ίδια πρόσωπα και αφουγκράζοντας τα ίδια προβλήματα. Όλα τα ανωτέρω με έναν κοινό παρονομαστή, την ανταπόδοση της αγάπης και εκτίμησης που εισέπραξα όλα αυτά τα χρόνια από την τοπική κοινωνία.

Η μακροχρόνια πορεία μου είχε πάντα μια σταθερή πυξίδα και σαφή προσανατολισμό. Την πίστη στον όρκο. Την αφοσίωση στο καθήκον. Την αστείρευτη διάθεση για προσφορά προς την Πατρίδα και τον ιστό αυτής που είναι η κοινωνία. Την αγάπη και αλληλεγγύη στον άνθρωπο. Την συνέπεια, την αξιοπρέπεια και την ειλικρίνεια σε κάθε έκφραση.

Με αυτές τις αρχές πορεύθηκα και ως Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας τα τελευταία δύο χρόνια σεβόμενος τις αρχές, τους θεσμούς, τον απλό άνθρωπο και συμπολίτη μας, έχοντας επίγνωση της βαρύτητας της θέσης που κατείχα.

Αποχωρώ περήφανος, με πλήθος συναισθημάτων όχι μόνο όπως προ είπα γιατί αγάπησα αυτόν τον Νομό, αλλά γιατί εισέπραξα και εισπράττω πλήθος μηνυμάτων ανταποδοτικής αγάπης και ειλικρινούς στεναχώριας (λόγω αποχώρησης) από τους συμπολίτες μου και αυτό είναι η ηθική δικαίωση της εκπλήρωσης των καθηκόντων μου.

Ομιλώ για τον εαυτό μου αλλά επειδή η Ελληνική Αστυνομία είναι ένας οργανισμός που τα αποτελέσματα είναι ορατά μόνο από συλλογική προσπάθεια και συμμετοχή, εδώ θέλω να θίξω τον άριστο επαγγελματισμό του Αστυνομικού Προσωπικού που απαρτίζει την Διεύθυνση Αστυνομίας Ημαθίας όπου με υψηλό αίσθημα ευθύνης, ενότητα και ομοψυχία, με συγκεκριμένη στρατηγική και ενέργειες, με ανθρώπινο πρόσωπο ενήργησαν και έδρασαν σε κάθε περίπτωση, μέσα στα πλαίσια των Νόμων, χωρίς όμως εκπτώσεις ή υπερβολές για ένα κοινό αποτέλεσμα που δεν είναι άλλο από την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας του πολίτη.

Ο κατάλογος όσων έγιναν στον Νομό μας είναι μακρύς (με κυριότερο αυτό της διαχείρισης της πανδημίας COVID-19) αλλά και αυτών που απομένουν να γίνουν. Άλλωστε η Ελληνική Αστυνομία εξελίσσεται δυναμικά σε αντιστοίχιση με την κοινωνία και μόνο έτσι δικαιώνεται στις προσδοκίες της και καταξιώνεται στη συνείδηση των πολιτών.

Με όλα τα ανωτέρω, ευχαριστώ λοιπόν από βάθη καρδίας αρχικά το σύνολο του Αστυνομικού προσωπικού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας, ιδιαίτερα τους Διοικητές και λοιπούς Αξιωματικούς των Υπηρεσιών για την πολύτιμη προσφορά τους σε όσα κληθήκαμε να διαχειριστούμε. Τους άξιους συνεργάτες μου στο Επιτελείο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας  για τους οποίους αισθάνομαι διπλά την τιμή που υπήρξα Διευθυντής τους, γιατί η πορεία ήταν κοινή και το αποτέλεσμα προϊόν συλλογικής προσπάθειας. Τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ.κ. Παντελεήμων όπου με τις ευλογίες της εκκλησίας και την βοήθεια του Θεού αλλά κυρίως με την προσωπική του συμβολή, φέραμε σε πέρας αισίως και με λιγότερες απώλειες όποια δύσκολα και περίπλοκα γεγονότα. Επίσης όλους τους θεσμικούς παράγοντες, αρχές, φορείς, οργανισμούς, ομοσπονδίες, ενώσεις, δικαστικές και εισαγγελικές αρχές, όλα τα τοπικά έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, αλλά και τον Ημαθιώτικο λαό για την αγαστή συνεργασία που είχαμε και την εμπιστοσύνη όλων των ανωτέρω στην Ελληνική Αστυνομία και στο πρόσωπό μου.

Δεν θα μπορούσα βεβαίως να μην αναφερθώ στη σύζυγό μου και στα δύο μας παιδιά που μου συμπαραστάθηκαν όλα αυτά τα χρόνια αφουγκράζοντας ευχάριστες και δυσάρεστες στιγμές, πάντα με υπομονή και ανεκτικότητα, στερούμενοι πολλές φορές οικογενειακές στιγμές, αυτονόητες για όλους μας.

Εν κατακλείδι, επειδή η Ελληνική Αστυνομία είναι κομμάτι της ζωής μας και όχι η ζωή μας, συνεχίζουμε λοιπόν μαζί με όλους εσάς και με την νέα ιδιότητα. 

Διατελώ ειλικρινά και σας ευχαριστώ όλους σας.

 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια