Ικανοποίηση στον ΣΟΦΨΥ Ημαθίας για την δημιουργία Τμήματος Ψυχικής Υγείας στο Νοσοκομείο Βέροιας


ΔΤ από Σύλλογο Οικογενειών και Φίλων για την Ψυχική Υγεία Ημαθίας (ΣΟΦΨΥ Ημαθίας): Με ιδιαίτερη ικανοποίηση πληροφορηθήκαμε από δελτίο τύπου του Βουλευτή κ. Τ. Μπαρτζώκα, ότι κατατέθηκε πρόταση στην τροποποίηση του οργανισμού του Γενικού Νοσοκομείου Βέροιας για τη δημιουργία Τμήματος Ψυχικής Υγείας.

Ένα πάγιο αίτημα από τη δημιουργία του Συλλόγου μας το 2014, που θέταμε στους θεσμικούς και πολιτειακούς παράγοντες, τόσο τους τοπικούς όσο και του αρμόδιου Υπουργείου Υγείας, πρόσφατα δε σε διαδικτυακό μας ραντεβού με την Υφυπουργό Ψυχικής Υγείας κ. Ζ. Ράπτη.

Ευχόμαστε και ελπίζουμε να προχωρήσουν το συντομότερο δυνατό οι διαδικασίες για την έγκριση της τροποποίησης του οργανισμού, την ίδρυση και λειτουργία του Τμήματος Ψυχικής Υγείας και τη στελέχωσή του με όλο το απαραίτητο προσωπικό (Ψυχιάτρους, Παιδοψυχίατρο,  Ψυχολόγους, Κοιν. Λειτουργούς, νοσηλευτές κ.λ.π.) για την απρόσκοπτη λειτουργία του και την καλύτερη και αποτελεσματικότερη παροχή υπηρεσιών.

Εμείς θα είμαστε υποστηρικτές και συνεργάτες στην προσπάθεια αυτή.

Τέλος, σαν Σύλλογος με τη λειτουργία του Κέντρου Υποστήριξης Ενηλίκων με ψυχικές διαταραχές Βέροιας, προσβλέπουμε και στοχεύουμε, όπως τονίσαμε και στην κ. Υφυπουργό, στην ίδρυση και λειτουργία ενός Κέντρου Ημέρας και μιας Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας, που  σε συνεργασία με το υπό δημιουργία Τμήμα Ψυχικής Υγείας του Γ.Ν. Βέροιας, θα αποτελέσει μια ισχυρή δομή παροχής υπηρεσιών τόσο για τους λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας όσο και για τις οικογένειες – φροντιστές τους.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Γιώργος Σαλιάγκας
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο