Αυταρχισμός και ψέμα (άποψη)


Άποψη:

Γενιτσαρισμός: συμπεριφορά και ενέργεια που περιέχουν το στοιχείο του φανατισμού της μισαλλοδοξίας και της αντεκδίκησης.

Αποστάτης: εξωμότης, ο αρνούμενος τις ιδέες του. Αυτός που φεύγει από κάποιο πολιτικό κόμμα , προδίδοντας το κόμμα και τους ψηφοφόρους του.

Εύκολο νομίζω να μαντέψετε σε ποιο πρόσωπο αυτής της αυταρχικής κυβέρνησης προσομοιάζουν αυτά τα χαρακτηριστικά!!Δεν θα μπορούσα να φανταστώ τέτοια μετάλλαξη!!Δεν θα ξεχάσω πόσο αυστηρά με εγκαλούσε το 1989 , όντας εγώ τότε στέλεχος του Κ.Κ.Ε ,για την συνεργασία της αριστεράς με την Ν.Δ και δη με αρχηγό της τον «αποστάτη» Κ. Μητσοτάκη!! Ειρωνεία, τραγωδία , ή «ντελαπάρισμα» σε μία «στροφή» της ιστορίας!!!Και ήρθε η στιγμή να μπει υπό την «σκέπη» του υιού του αποστάτη!!

Να εκφράζει το πιο σκληρό πρόσωπο της δεξιάς .Να συνεργάζεται με άτομα που στο παρελθόν δια «φωτιάς και τσεκούρι» ήταν  απέναντι στο φοιτητικό κίνημα ,που συμμετείχε. Και καλέστηκε σήμερα να υλοποιήσει την προτροπή του  «τσεκουράτου» ότι «πρέπει να πάρει όλα τα μέτρα η κυβέρνηση ώστε ποτέ η αριστερά να μην κυβερνήσει..»!! Θα συνειδητοποιήσει  ότι τον θεωρούν «σώγαμπρο», θα τον χρησιμοποιήσουν για να κάνει την «βρώμικη» δουλειά, όπως τώρα, και όταν την τελειώσει θα τον «πετάξουν σαν στημένη λεμονόκουπα»!! Θα είναι κρότος μεγατόνων ο εξοβελισμός. Και δεν θα αργήσει αυτή η ώρα!!

Η έπαρση, η αλαζονεία πάντα είναι κακός σύμβουλος. Με αυτήν την κυβέρνηση και αυτόν τον πρωθυπουργό το κακό έχει παραγίνει! Έχουν γίνει οι  πιο αδίστακτοι και πιο επικίνδυνοι .Απέτυχαν στην αντιμετώπιση της πανδημίας και φτάσανε να επιχαίρουν για τους πάνω από 7000 θανάτους επειδή είναι .. λιγότεροι σε σχέση με άλλες χώρες!!Πόσο μακάβριοι γίνονται για να «βγάλουν τα στατιστικά» που τους βολεύουν!!Τόση αξία δίνουν στην ανθρώπινη ζωή! Σαν «αριθμό» για την επικοινωνία την υπολογίζουν. Δεν αναφέρουν βέβαια ότι επέβαλαν το πιο μακροχρόνιο lock down στην Ευρώπη με τα αμφιλεγόμενα αποτελέσματα .Ο λαός πειθάρχησε , κλείστηκε μέσα, απείχε από κάθε δραστηριότητα με όλες τις παράπλευρες επιπτώσεις που είχε αυτό. Αυτοί που του επέβαλαν τα περιοριστικά μέτρα δεν τα  εφάρμοσαν . Ενοχοποιούν τους άλλους. Ο πρωθυπουργός μια με την «ποδηλατάδα» στην Πάρνηθα , μια με το τσιμπούσι στην Ικαρία, έδειξε την απόσταση που «χωρίζει»  με τους υπηκόους του!! Και βέβαια το αποκορύφωμα της αυτογελοιοποίησης τους ήταν με τους εμβολιασμούς .Δεν ξεχνιέται το φιάσκο του Υπουργού υγείας με τα σχεδιαγράμματα που παρουσίασε τον Νοέμβρη για τον προγραμματισμό του εμβολιασμού του κόσμου «προτού να κυκλοφορήσουν τα εμβόλια»!!Μίλησε για 2000000 εμβολιασμούς τον μήνα και ότι μέχρι το Πάσχα θα δημιουργούνταν ένα υψηλό ποσοστό ανοσίας. Και βέβαια η πραγματικότητα απέχει κατά πολύ από τον σχεδιασμό τους. Φρόντισαν όμως να εμβολιαστούν πρώτα τα στελέχη της Ν.Δ. και οι συγγενείς τους!!Ποιός έχασε την «ντροπή» για να την βρουν αυτοί! Τέτοια «ξεφτίλα»! Μας φτύνουν κατάμουτρα αφού φωτογραφίζονταν για το «κατόρθωμα» τους! Γιατί δεν  έπαιρναν και μία απόφαση στη Βουλή αφού διαθέτουν μία συμπαγή πλειοψηφία ότι δεν χρειάζονταν να εμβολιαστούν πρώτα οι υγειονομικοί και οι ευπαθείς ομάδες αλλά τα στελέχη της Ν.Δ!!!

Εργαλειοποίησαν την επιστημονική επιτροπή που σύστησαν και την ενέταξαν στο επικοινωνιακό τους αφήγημα. Όταν στην αρχή η κατάσταση ήταν ομαλή ,η μεταδοτικότητα ήταν χαμηλή επαίρονταν και οικειοποιούνταν  την αντιμετώπιση. Όταν από τις τραγικές τους πολιτικές –άνοιγμα τουρισμού χωρίς κανένα πρωτόκολλο ,δεν βελτίωσαν τις συγκοινωνίες ως επί το πλείστον κύρια αιτία διασποράς, δεν ενίσχυσαν το ΕΣΥ κλπ-,και όταν πήρε την ανηφόρα η επιδημία κρύφτηκαν πίσω από την επιτροπή. Και δυστυχώς  αυτή ανέχτηκε με τον πιο επιεική χαρακτηρισμό αυτή την ταχτική. Στην πορεία «αντιστράφηκαν» οι ρόλοι: η κυβέρνηση έπαιρνε τις αποφάσεις και η επιτροπή τις «νομιμοποιούσε». Το είπε έμμεσα ένα μέλος της  ότι από ένα σημείο και μετά πήραμε λάθος δρόμο!!Και δυστυχώς ΕΝΑΣ μόνο παραιτήθηκε πριν από λίγο καιρό. Οι περισσότεροι είναι πανεπιστημιακοί και με μεγάλη κατάρτιση και γνώση , όμως δεν αρκεί αυτό. Χρειάζεται και ανάστημα όταν βλέπεις ότι  κάποιοι σε «χρησιμοποιούν»! Στους φοιτητές εκτός από την ιατρική θα πρέπει να τους διδάσκουν  πώς να αντιστέκονται στα «κελεύσματα» της εξουσίας, και στις πολιτικές σκοπιμότητες της! Πως να μείνουν πιστοί στον όρκο του Ιπποκράτη και δεν θα χρησιμοποιηθούν σαν πιόνια στην πολιτική σκακιέρα!!

Ένας ταλαιπωρημένος και καταπονημένος λαός κρέμεται από τα χείλη σας. Μην τον απογοητεύεται. Σε σας εναπόθεσε τις ελπίδες του. Γνωρίζει ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να εξωραίσει την κατάσταση και να καλύψει τις εγκληματικές ευθύνες της. Ακόμα και σε αυτή την κρίσιμη κατάσταση που περνάει η χώρα αυτή εμμένει στις ιδεοληψίες της. Οι υγειονομικοί δίνουν καθημερινά τιτάνιο αγώνα για να σώσουν ζωές έστω με αυτά τα λίγα μέσα που διαθέτουν, είναι στα «κάγκελα» και φωνάζουν για την πίεση που δέχεται το ΕΣΥ , την έλλειψη προσωπικού , την έλλειψη κλινών ΜΕΘ .Και ο πρωθυπουργός στη Βουλή δεν δίστασε να παραποιήσει την πραγματικότητα, να αναφέρει χωρίς «αιδώς» ότι το ΕΣΥ διαθέτει σήμερα 1400 ΜΕΘ και μάλιστα οι περισσότερες δημιουργήθηκαν επί των ημερών του!! Και ο  ΕΟΔΥ κατά την πρόσφατη ενημέρωση αναφέρει ότι οι διασωληνωμένοι ήταν  564  και ότι η πληρότητα στις ΜΕΘ αγγίζουν το 95%.Βέβαια το 95% των 1400 δεν είναι…564!!Αυτοί είναι ικανοί να ανατρέψουν και τα μαθηματικά για να πετύχουν τον σκοπό τους!!Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΕΡΝΕΙ ΘΕΣΗ; Γιατί δεν βγαίνετε μπροστά , να ενημερώσετε το λαό ποια είναι η κατάσταση στο ΕΣΥ;

Δεν έχει τέλος ο κατήφορος!!Τα τελευταία γεγονότα με τον ξυλοδαρμό όσων αντιδρούν στον  αυταρχισμό, στην εισβολή στα πανεπιστήμια, τις αγριότητες στις πλατείες κλπ δείχνουν ότι θα γίνουμε μάρτυρες και άλλων θλιβερών επεισοδίων. Δεν μπορούν να περάσουν την πολιτική τους και καταφεύγουν στην καταστολή. Δεν πέρασαν τυχαία όλους τους αυταρχικούς νόμους.

Ξεπέρασαν το «σπουδαστικό της ασφάλειας» της μετεμφυλιοπολεμικής και χουντικής περιόδου και εγκαθιδρύουν αστυνομία μέσα στα πανεπιστήμια. «Μπράβο στον υπουργό»!!! Τα τελευταία επεισόδια είναι «πρόβα τζενεράλε» για την αντιμετώπιση του τσουνάμι  που έρχεται με την λήξη της πανδημίας για την αντιμετώπιση της καταστροφικής πολιτικής της κυβέρνησης. Θα τους πνίξει η οργή του λαού..
Είναι αισιόδοξο ότι η κοινωνία αντιδρά ,με συνεχείς και μαζικές κινητοποιήσεις. Και πιο πολύ η συμμετοχή της νεολαίας .Ελλοχεύει όμως ένας κίνδυνος μήπως αυτό το κίνημα «βγει» πιο μπροστά από τα κόμματα και πάρει αυθόρμητες και ανεξέλεγκτες διαστάσεις και  κινδυνεύσει σε εγκλωβισμό , αυτοπαγίδευση και υπονόμευση της προοπτικής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ασχολείται με τις  εσωκομματικές εκλογές! Πως θα ενισχυθεί  η τάδε τάση ή το δείνα  ρεύμα στο εσωκομματικό τοπίο . Έδιναν την αίσθηση για εκλογές σε συνδικαλιστική ομοσπονδία και όχι σε ενιαίο κόμμα .Θα επανέλθουμε σ` αυτό! 

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποτελεί σήμερα την πιο φερέγγυα, αξιόπιστη, προοδευτική εναλλακτική λύση. Ο λαός σ` αυτόν έχει εναποθέσει τις ελπίδες του. Θα ανταποκριθεί;

Κακαφίκας Γιώργος
Μέλος ΣΥΖΙΖΑ ΠΣ Ημαθίας
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο