Ολοκληρώθηκε το 4ο Δημοτικό Συμβούλιο Εφήβων του Δ. Βέροιας - Παρούσα και η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως


Δελτίο Τύπου από Δ. Βέροιας:

Την Τετάρτη παραμονή της 25ης Μαρτίου στις 10:00 το πρωί πραγματοποιήθηκε το 4ο Δημοτικό Συμβούλιο Εφήβων Δήμου Βέροιας. Το συμβούλιο τίμησε με την παρουσία της και κήρυξε την  έναρξη των εργασιών του, η υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως. 

Πρόκειται για εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Δήμου Βέροιας που υλοποιείται σε συνεργασία με τη Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης Ημαθίας. Το «Δημοτικό Συμβούλιο Εφήβων Δήμου Βέροιας», συνιστά ένα πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που πρώτος ξεκίνησε ο Δήμος Βέροιας στην Ελλάδα, χάρη στην πρωτοβουλία του πρώην Αντιδημάρχου Παιδείας και πρώην Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Νίκου Μαυροκεφαλίδη. 

 Αποτελεί μια προσομοίωση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας και αποσκοπεί στην καλλιέργεια της ενεργής ιδιότητας του πολίτη, ώστε οι μαθητές να καταστούν ικανοί να συμμετέχουν υπεύθυνα στις κοινωνίες που ζουν ως αυριανοί ενεργοί πολίτες.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε λόγω των συνθηκών μέσω τηλεδιάσκεψης και της πλατφόρμας webex. Μαθητές και μαθήτριες της Β΄ Λυκείου του Δήμου Βέροιας παρουσίασαν τις προτάσεις τους για θέματα τοπικού και γενικού ενδιαφέροντος. Οι προτάσεις των παιδιών αφορούσαν περιβαλλοντικά προβλήματα, θέματα υποδομών, εξοπλισμού, τη μεταφορά τους στα σχολεία, τον αθλητισμό, κοινωνικά προβλήματα, όπως ο ρατσισμός και οι κοινωνικές ανισότητες, ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εθελοντισμού, πολιτικής κοινωνικοποίησης, παιδαγωγικά ζητήματα αλλά και το προσφυγικό. Στα θέματα που έθεσαν οι έφηβοι δημοτικοί σύμβουλοι, μετά το πέρας των εισηγήσεων, απάντησαν και τοποθετήθηκαν ο δήμαρχος, οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι και οι πρόεδροι των νομικών προσώπων του Δήμου Βέροιας, αναλύοντας τα έργα που έχουν υλοποιηθεί και που επίκεινται να πραγματοποιηθούν, όπως επίσης συζήτησαν πάνω στις προτάσεις και τους προβληματισμούς που έθεσαν οι μαθητές. Τοποθετήθηκε επίσης και ο Δ/ντης Β/θμιας Εκπ/σης.

Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Βέροιας κ. Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Βέροιας κ. Αριστομένης Λαζαρίδης, η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Ισότητας φύλων κ. Τζήμα Συρμούλα που είχε και τη ευθύνη της οργάνωσης, οι αντιδήμαρχοι κ. Βασίλειος Παπαδόπουλος, κ. Γεωργία Μπατσαρά, κ. Αλέξανδρος Τσαχουρίδης, κ. Καλλίστρατος Γρηγοριάδης, οι πρόεδροι Νομικών Προσώπων κ. Στέργιος Διαμάντης και κ. Λεωνίδας Ακριβόπουλος, ο Διευθυντής Β/μιας εκπαίδευσης Ημαθίας κ. Παπαδόπουλος Αθανάσιος,  οι εκπρόσωποι του 3ου ΠΕΚΕΣ κ. Περπερίδης Παύλος και κ. Χαρίσης Αθανάσιος, η προϊσταμένη εκπαιδευτικών θεμάτων κ. Σουμελίδου Μαρία και η υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων της Δ/νσης Β/θμιας Εκπ/σης Ημαθίας κ. Λένα Δημητριάδου, οι διευθυντές των συμμετεχόντων σχολείων και οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί. 

Με ευθύνη του Δήμου τηρήθηκαν και θα εκδοθούν τα Πρακτικά  της Ολομέλειας της Συνεδρίασης του «4ου Δημοτικού Συμβουλίου Εφήβων Δήμου Βέροιας», σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή. Επίσης έπαινοι συμμετοχής ανά μαθητή θα σταλούν στα αντίστοιχα σχολεία.
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο