Τ. Μπαρτζώκας με Υφυπουργό Δικαιοσύνης Γ. Κώτσηρα: Νέες Υποδομές για ΑμΕΑ, στήριξη δικηγορικού κλάδου, ενίσχυση δράσεων τοπικών συλλογικοτήτων


Από το πολιτικό γραφείο του βουλευτή Ημαθίας (ΝΔ) Τάσου Μπαρτζώκα κοινοποιήθηκε το παρακάτω δελτίο Τύπου: 

Με τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης κ. Γιώργο Κώτσηρα συναντήθηκε ο Τάσος Μπαρτζώκας συζητώντας για ζητήματα που άπτονται τόσο την ευρύτερη λειτουργία της δικαιοσύνης, όσο και για θέματα του χαρτοφυλακίου των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που συνιστά αρμοδιότητα του Υφυπουργού.

Αναλυτικά τα θέματα που έθιξε ο Τάσος Μπαρτζώκας:

Τη θωράκιση του νομοθετικού πλαισίου για την αντιμετώπιση εγκλημάτων έμφυλης και σεξουαλικής βίας, υπενθυμίζοντας στον Υφυπουργό την εκκρεμότητα του Υπουργείου Δικαιοσύνης να ενσωματώσει στην εθνική νομοθεσία  την Ευρωπαϊκή Οδηγία που ενισχύει το προστατευτικό πλαίσιο για τους καταγγέλλοντες παραβιάσεων πάσης φύσεων αδικημάτων, μεταξύ αυτών και όσες σχετίζονται με περιστατικά έμφυλης & σεξουαλικής βίας.

Τα ζητήματα  που απασχολούν τον ευρύτερο δικηγορικό κλάδο. Ο Τάσος Μπαρτζώκας ανέφερε ότι οι ενισχύσεις στους δικηγόρους κατά το διάστημα της πανδημίας είχαν αποσπασματικό χαρακτήρα, ενώ παράλληλα δεν συμπεριελήφθησαν σε αυτές, οι ασκούμενοι δικηγόροι. Μετέφερε επίσης στον Υφυπουργό τα αιτήματα που είχαν τεθεί σε συνάντηση του με εκπροσώπους του Συμβουλίου Δικηγόρων, όπως το αίτημα τους για  την απαλλαγή των δικηγόρων από την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών των μηνών Νοεμβρίου, Δεκεμβρίου 2020 και Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου 2021, τη μείωση των εισφορών, καθώς επίσης και την απαλλαγή  από το τέλος επιτηδεύματος για το έτος  2020.

Προσβασιμότητα ΑμΕΑ. Ενόψει της πρωτοβουλίας του υπουργείου Δικαιοσύνης για την καταγραφή των ελείψεων σε κτήρια αρμοδιότητας του, σχετικά με τη  δυνατότητα της φυσικής προσβασιμότητας των ΑμΕΑ, ο Τάσος Μπαρτζώκας ζήτησε την προτεραιοποίηση της Ημαθίας, καθώς ο νομός εμφανίζει πολλές ελλείψεις σε υποδομές όπως ράμπες, ασανσέρ και λοιπό εξοπλισμό που εξασφαλίζει την απρόσκοπτη πρόσβαση συμπολιτών με ειδικές αναπηρίες, σε δομές δικαιοσύνης.

Την υποστήριξη του Υπουργείου Δικαιοσύνης σε τοπικές πρωτοβουλίες που αφορούν ανηλίκους και τα ΑμΕΑ εν γένει. Ο βουλευτής ανέφερε στον Υφυπουργό τις πρωτοβουλίες-παρεμβάσεις που έχει πραγματοποιήσει, καθώς και τις συνέργειες του με τοπικές συλλογικότητες που δραστηριοποιούνται στο κομμάτι της προώθησης των αιτημάτων τους για ενσωμάτωση και πρόσβαση σε όλες τις πτυχές του δημόσιου βίου, χωρίς αποκλεισμούς. Ζήτησε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης την ενεργή υποστήριξη προς τις συλλογικότητες και τις δράσεις που οργανώνουν και απέσπασε τη διαβεβαίωση ότι  η ενσωμάτωση των ΑμΕΑ και η αναδιοργάνωση των υποστηρικτικών δομών της Δικαιοσύνης για θέματα ανηλίκων, αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα του Υπουργείου.

Τάσος Μπαρτζώκας και Γιώργος Κώτσηρας ανανέωσαν το ραντεβού τους για επόμενη συνάντηση, με τον Υφυπουργό να ανταποκρίνεται στο κάλεσμα του βουλευτή για επίσκεψη στην Ημαθία, προκειμένου να έρθει σε στενή επαφή με τους τοπικούς παράγοντες.
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο