Τι ανέφερε ο Δήμαρχος Βέροιας Κ. Βοργιαζίδης για το "βαθύ κόκκινο" στον Δήμο


Αναφορά στο "βαθύ κόκκινο" που μπήκε από το περασμένο Σάββατο (27/3/21) ο Δήμος Βέροιας αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης στην αρχή της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας 29/3/2021. 

Όπως είπε ο Δήμαρχος, στον Δήμο Βέροιας έρχεται αναλυτική αναφορά για τα κρούσματα κάθε Δευτέρα. Στις 15 Μαρτίου τα ενεργά κρούσματα στο Δ. Βέροιας ήταν 64, την Δευτέρα 22 Μαρτίου τα κρούσμα στο Δήμο ήταν 109, την Παρασκευή (26/3) ανακοινώθηκε από τον Ν. Χαρδαλιά ότι ότι ήταν 147 και την Δευτέρα 29 Μαρτίου τα ενεργά κρούσματα ήταν 110.

Συνεπώς, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος, μπορεί την Παρασκευή (26/3) που ανακοινώθηκε η ένταξη στο "βαθύ κόκκινο" τα κρούσματα να ήταν 147, αλλά λίγες μέρες μετά μειώθηκαν στα 110 και εξέφρασε την ελπίδα να εκτιμηθεί η κατάσταση και να υπάρξει σχετική επανεκτίμηση της απόφασης από τους αρμόδιους.

Σε κάθε περίπτωση, ο Δήμαρχος τόνισε ότι είναι κοινά αποδεκτό ότι το λιανεμπόριο δεν συμβάλλει στην εξάπλωση της πανδημίας, καθώς είναι ο πιο εύκολα ελεγχόμενος κλάδος. "Θα έπρεπε να κλείνει τελευταίο και να ανοίγει πρώτο" ανέφερε για την λειτουργία του ο κ. Βοργιαζίδης. 

Νωρίτερα, ο Δήμαρχος μίλησε για το "στοίχημα" να βρεθεί η χρυσή τομή μεταξύ Υγείας και Οικονομίας, στοίχημα που - κατά τον ίδιο - μάλλον χάθηκε, αφού μετά από 3 μήνες δεν έχει εμβολιαστεί ούτε το 10% του πληθυσμού, επιρρίπτοντας την ευθύνη για αυτό στις συμφωνίες της ΕΕ με τις εταιρίες των εμβολίων. 
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο